26 Nisan 2014

Kitap Alışverişi #18


  Önceki alışveriş yazısında yüklü bir alışveriş yazısı geliyor demiştim ve işte geldi. Bu kitapların içinde beni çok çok mutlu eden kitaplar var. 


  Birincisi ile başlayalım, Binbir Gece Masaları. D&R'da gezerken paypal ile ödeyince 15 liralık indirimi görüp bi bakıyım taksit oluyor mu derken meğersem olmayıp direkt almışım. Eğer böyle almasaydım sanırım alamazdım bir süre. Yapı Kredi'nin bu kitaplarına bayılıyorum. Bir de Sabahattin Ali'nin bu ciltli halinden alasım var, bakalım.


  Kitap dar ve küçük boyutta. Bir cildi yaklaşık 1500 sayfa. İki cildi 3000'i geçiyordu.Yapı Kredi'deki diğer Binbir Gece'nin ciltlenmiş haliymiş bu hali. İkisinde kısaltma yok tam metin.


  Kağıdı çok güzel, ince kaygan 1.Hamur ya da daha değişik bir adı var sanırım. Şimdi hiç aklıma gelmedi ve adını bulamadım. Puntoları haliyle hafif küçük. Bu kitaba sahip olduğum için çok çok mutluyum.


  İlknokta'da Tolkien'in bu kitabında gözüm vardı. Hazır arkadaşım için hediye alırken o siteden hemen bunu da attım sepete. Vampire Knight izlediğim sayılı animelerden ve aşık olduğum animelerden. Mangalarını okumayı çok istiyordum. Çünkü animenin 3.sezonu bir türlü çekilmedi sanırım. Arkadaş Kitabevinin sitesinde 6 kitaplık setinin %50 olduğunu görünce elbetteki aldım. Okuyup animedeyi izlediğim o anlara dönmek istiyorum.


  Noel Baba'dan Mektuplar kitabının içinden bir kaç sayfa...


  Arkadaş Kitabevinin sitesinde gezerken Akılçelen'de %30 indirimli olduğunu gördüm. Bu kitapları almak için büyük bir fırsattı hem de zaten kargoyu ödemeyeyim yerine kitap alayım için en iyi seçenekti.


  Çizimleri George R.R. Martin de görüp onaylamış. Diziden etkilenip farklı bir şekilde karakterler görmek biraz tuhaf olsa da dizideki gibi olsaydı da bir anlamı olmazdı zaten.


  J.P. Sartre'nin Uyanış romanı bende varmış eve gelince hatırladım. Ama bu kapağı ikinciyle uyumlu yapmışlar o yüzden öbürü hediye oldu. Bu serinin gerisini bulabilecek miyim bakalım. 

  Anna Karenina ise evvel zaman için birinci cildini almıştım ama ben onu tek 1 ve 2. cilt bir arada görünce tek kitapta topladıklarını düşünmüştüm ki ta ki Tumblr da  ikinci cildi kitap 3 ve 4. cildi görene kadar. Off şimdi ben ne yapacağım acaba fotoğrafın sahibinden isteyip satın alsam mı diye düşündüm ama bu biraz yüzsüzlük olurdu. Sonra sitelerde gezdim aradım taradım yok, vazgeçmişken Tumblrdan mesaj geldi Anna Karenina için. Hem de o baktığım fotoğrafın sahibinden çok şaşırmıştım. En sonunda ikimizde birbirimize vermedik ben veremezdim ama onun bana vermesini isteyemezdim çünkü belki bir gün karşısına aradığı çıkar ve pişman olabilirdi. Onun bulduğu link sayesinde gittigidiyorda şansıma sadece bu cildi satıyordu birisi hemen aldım. 


  Han Kitabevine uğradığım sırada aldıklarım. Guguk Kuşu'nu zaten alacaktım geriye kalanlar öneri sayesinde aldım.


  Desiree bende başka bir yayınevinin şömizsiz hali vardı ama bu şömizi görünce alıverdim hemen. Steinbeck bulunca yine aldıklarımdan. Silahlara Veda ise morrjenin yazısını yayınladım diye bana hediye ^-^



  Goethe'nin kitabı Kitap Ağacı buluşmasında çekilişle morrjenin kitabı bana çıktı. Yani gün içinde ondan 2 kitap aldım. Diğer kitap ise fotoğraf yarışmasına katıldım diye yazarın kitaplarından hediye.


  Sabahattin Ali'ler okundu bile. Amin Maalouf kitabını birisine hediye almıştım ama sonra vazgeçtim kendime almış oldum :)

  Yine boş durmadım bunların üstüne bir daha alışveriş yaptım off :(

16 yorum:

  1. Çok yüklü bir alışveriş olmuş. Özellikle nostaljilere bayıldım. Ben de çok alıyorum bu eski kitaplardan. Hatta bazen öyle keşiflerim oluyor ki, bunların yeni baskıları nasıl olmuşta çıkmamış diye şaşırıyorum. Ama eskiyi eski haliyle okumakta bambaşka. Eski kitapları paylaştığınız postaları her zaman takip ediyorum. :) Keyifli okumalar ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet biraz oldu para olarak da yüklü olunca kara kara düşünüyor insan. Evet kesinlikle yeni baskılar zor ama bu halleriyle okumak ayrı keyif :) Çok teşekkür ederim size de keyifli okumalar ^-^

      Sil
  2. Öncelikle tabii ki kıskandım, onu belirteyim de hak geçmesin. :)

    Bir soru sormak istiyorum Sege. Binbir Gece Masalları'nın okumakta sıkıntı çıkaran bir yönü var mı? Baskıda bahsediyorum. Delta serisi oluyordu sanırım onlar. Ben de özellikle Kayıp Zamanın İzinde'yi bu seriden alacaktım ama sayfalar çok ince (sen de ince olduklarını belirtmişsin gerçi), bir sayfayı okurken arka sayfadaki yazılar görünüp okuma keyfini bozuyor gibisinden bir şeyler okumuştum. Sence nasıl? Elime alıp inceleme fırsatım olmadı ne yazık ki. Hazır sen almışken bir sorayım dedim. :)

    Ayrıca bu endişemi bir kenara bırakırsam YKY'yi tebrik ederim, bir yazarın tüm eserlerini bu şekilde ciltlemek mükemmel bir fikir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha güzelleri senin olsun :)

      O yorumu ben de görmüştüm. Açıkçası oturup bir güzel hala okumadım. Ama şöyle bir önsözünü okumuştum hiç rahatsız olmadım. Elbette sayfalar ince olduğundan gözüküyor ama okunan sayfada mürekkep gayet iyi basıldığı için ben sorun yaşamadım. Bu kağıdı kullanmasa böyle güzel olmazdı benim için :)
      İstersen mailine fotoğraflar atabilirim sabah güneşi akşam lamba ışığıyla vs :)

      Kesinlikle mükemmel daha alacağım kitaplar var her sene bir kitabı alabilirsem ne mutlu :) Kayıp Zamanın İzinde'yi bende almak istiyorum sonra Sabahatin Ali sonra.... :)

      Sil
    2. Zahmet olmayacaksa süper bir kıyak yapmış olursun bana SeGe. :) Mail adresim: mustafasahin.mshn@gmail.com

      Sabahattin Ali bir çırpıda okunur gerçekten. Bu serideki tüm kitaplar biz kafayı yiyelim diye basılmış da olabilir. Şüphe etmiyor değilim yani. :)

      Sil
    3. Hihih olabilir çünkü çok güzeller baskıları hiç tükenmesin yeter bana para kazandıkça alırım :)

      Sil
  3. Canım benim, aldığın kitapların hepsi çok güzel. Pişmanlık duyma. Kötü bir şeye paranı harcamıyorsun.
    "Binbir Gece Masalları"bende merak ediyorum ve alırsan senin aldığın gibi alırım. Sabahattin Ali'nin YKY daki tüm eserleri bir arada özel yayınına benim de gönlüm çok gidiyor ama yazarın bir çok kitabı kitaplığımızda var:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çokteiekkür ederim Eral abla:) evet boş yere kötü şeylere param gitmiyor. Evet maalesef var ama ben de daha 4kitabı bütün kitapları olsaydı istemeyebilirdim ya da koleksiyon ürünüymüş gibi durabilir

      Sil
  4. Bahar için aldığımız 47 liler (Füruzan)ın romanını dün D&R de özel basımlısını gördüm. Çok yeni. Nasıl içim gitti bir bilsen:(( Dediğin gibi koleksiyon yapabiliriz. Çok güzel de olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi baktım bende. Kürk Mantolu Madonna gibi yapmışlar. Çok fena olmuş :( Eveet :)

      Sil
  5. Binbirgece masallarını arıyorum iki cilt şeklinde fakat bulamadım , yardımcı olabilir misin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arastirdim ama her sitede tukenmis. Yeni baskisi gelir diye umit ediyorum. Kusura bakmayin, yardimci olamadim.

      Sil