27 Ocak 2014

[Blog Tur] Demir Kral - Julie Kagawa | Yazar Tanıtımı



"DEMİR. BUZ. LANETLİ BİR AŞK"

Kitap: Demir Kral / The Iron King
Yazar: Julie Kagawa
Seri: the Iron Fey #1
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Tür: Fantastik, Genç Yetişkin
Sayfa Sayısı: 411
Fiyat:25 TL

On altı yaş; kızların prensese dönüştüğü, gerçek aşkı bulduğu, yıldızların onun için parladığı ve yakışıklı prensin onu günbatımına taşıdığı o özel yaş...Benim için öyle olacağını hiç sanmıyorum.On altıncı yaş günümde kardeşim kaçırıldı.Periler tarafındanOnu geri alacağım!

MEGHAN CHASE'İN GİZLİ BİR KADERİ VAR.HAYALİNİ BİLE KURAMAYACAĞI, EFSANEVİ KARAKTERLER VE FANTASTİK MACERALARLA DOLU BİR KADER.

Evde ve okulda çevresine uyum sağlayamayan Meghan on altıncı yaş gününde hayatında bir terslik olduğunu hisseder. Karanlık bir yabancı onu izlemeye ve muzip dostu aşırı korumacı davranmaya başlamıştır. Ancak gerçek, bütün tahminlerin ötesindedir; genç kız, efsanevi bir peri kralının kızı ve ölümcül bir savaşın en önemli piyonudur.Bu gerçekle yüzleşen Meghan, kardeşini perilerden kurtarmak, hiçbir perinin yüzleşemeyeceği gizemli bir canavarı durdurmak ve doğuştan hakkı olan güçleri yönetmek için ne kadar ileri gidebileceğine kendi bile şaşıracaktır.Bu macerada ona tuhaf bir ekip eşlik edecektir: en yakın dostu, fazlasıyla ilgili ve şakacı Puck; sürekli ortadan kaybolan kedi Grimalkin Ve yasak aşkın vücut bulmuş hali, soğuk kalpli Prens Ash.


  Yine bir 16 yaşla baş başayız. Lakin kitap o kadar sürükleyici ki 16 yaşı unuttum. Neden 16 yaş deyip duruyorum? Çünkü bazı kitaplar o kadar çok 16 16 diye bahsediyor ki kitap çekilmez hale geliyor. Neyse ki bu kitap hiçte öyle değil. Bu kitabı almak için en iyi nedenlerden biri kitap kapağı. Elinize aldığınızda fotoğraftan daha da harika olduğunu görebilirsiniz. Pegasus müthiş yapmış doku olayını. 

  Bu kitabı almak için en iyi nedenlerden diğeri ise konusunun periler olması. Vampir, kurt adam vs. alıştığım için perilere kaçmak daha güzel, hem perilere ayrı bir sempatim var. Yaz prensesimiz Meghan, Kış prensimiz Ash arasında geçenler çok güzeldi ama bu aşkın devamı sorun teşkil ediyor. Serinin hepsini bir anda okuyup bitirmek istiyorum, ne olacak şimdi sorusuna cevap alamamayı hiç sevmiyorum. Kitapta yan karakterler çok fazla ve mitolojilerden toplanma. Açıkçası bu kadar çok fazla mitolojik karakter istemezdim bu kitapta. Sanki ordan burdan toplanmış da yazılmış gibi bir etki veriyor. Hatta kitap arkasındaki bir yorumda  Alice Harikalar Diyarında, Narnia Günlükleri ve Yüzüklerin Efendisi'nin sihrini yaşatıyor diye söylemiş. Zaten okudukça da öyle hissediliyor. Elbette kötü değil ama yine de benim için harika olmadı. 

  Yazarın yazım dili iyiydi. Bu nedenle kitaba bir başlayıp soluksuz okudum bir de baktım ki çoktan yarısına gelmişim bile. Heyecanı, macerası, perisi bol bir kitap. Şu tatil günlerine ilaç gibi gelecek bir kitap, o yüzden alınacaklar listenize eklemeyi unutmayın !

  Şimdi gelelim bu güzel kitabı yazanı tanımaya:

YAZAR TANITIMI


  Julie Kagawa 12 Ekim 1982 doğumludur. Kaliforniya'da doğsa da soyadından ve yüzünden anlaşılacağı üzere yarı Japondur. 9 yaşında; büyük etobur böcekler, kertenkeleler keşfettiği ayrıca sık sık kasırgalar yaşadığı Hawaii'ye taşınmışlardır. Hawaii'de olmasıyla da okyanusta bolca zaman geçirmiştir. 

  Yüzmediği zamanlarda kitaplara dalar. Hatta öyle ki dersteyken Matematik kitabının arkasına romanı koyup okur ve sık sık öğretmenlerine yakalanmıştır. Okuma aşkı onu, karanlık ve ürkütücü hikayeler yazmasına bunları da renkli illüstrasyonlarıyla tamamlamasına neden olmuştur. Mezun olduktan sonra zamanla yazma tutkusuyla birlikte ürkütücü hikayeleri de azalmıştır. Çünkü gerçek bir iş lazımdır. Kirayı ödemek için yıllardır farklı farklı kitapçılarda çalışırken raflardan kitapları alıp okuduğunu yöneticiler fark ettiğinde bunu uygun bulmamışlardır. O da diğer bir tutkusu olan hayvan eğitimciliğine dönmüştür.  İlk kitabı satılıp tam zamanlı yazana kadar profesyonel köpek eğitimcisi olarak birkaç yıl çalışmıştır. 

  Yazar kocası, iki çirkin kedisi, çok akıllı olan Amerikan çoban köpeği ve son olarak eklenen Papillon cinsi köpeğiyle birlikte Kentucky, Amerika'da yaşamaktadır.

Bu güzel kitaba sahip olmak için Pegasus Yayınlarının katkılarıyla yapılan çekilişte şansınızı denemeyi unutmayın ^-^

25-31 Ocak Tur Programı

25 Ocak sssuigenerisss.blogspot.com | Çekiliş
26 Ocak sohbetedecekkimseyok.blogspot.com | Ön Okuma
27 Ocak segesegese.blogspot.com | Yazar Tanıtımı
28 Ocak raflarinarasindan.blogspot.com | Alıntılar
29 Ocak pinucciasbooks.blogspot.com | Ekstra Sahne (İlk Öpücük)
31 Ocak thcodex.blogspot.com | Bunları Biliyor Musunuz?


Bu kitaba da bir kırtasiye ürünleri lazımdı.


Benden de bir kapak kızı olabilirmiş sanki :)

2 yorum:

  1. Bu şekilde bir kişide daha gördüm, senden de olur ondanda olur kitap kapağı. Hahaha :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım raflarınarasında da olabilir :) Teşekkür ederim ^^

      Sil