12 Temmuz 2014

Gregor ve Gri Kehanet - Suzanne Collins (Yeraltı Günlükleri #1)


Pegasus Yayınları
303 Sayfa

 Aslında bu seriyi önceden çok okumak istiyordum sonra yorumlara baktıkça okuma hevesim kaçtı ve okumaktan vazgeçtim. Okumaktan vazgeçtiğim için geldi beni buldu ve kardeşim bu kitabı hediye almış. Bana kitap alınca oku oku diye baskı yaptığı için okumaya başladım.

 Kafam rahatlasın hiç beni uğraştırmayan bir kitap olsun akıcı da olsun dersem sanırım bu seriye devam ederim. Çünkü bana göre hitap ettiği seviye 12 yaş civarı gibi. Bu nedenle sade ve akıcı bir anlatımı var. Yer altında yaşayan bir topluluk var ve bu toplulukta yarasalara biniliyor, farelerle savaşılıyor, hamam böcekleri ile anlaşılıyor ve örümceklerden malzemeler alınıyor. Bu şekilde bakınca gayet hoş ve değişik geliyor. Tabi ana karakterlerimiz bir kız bebek ve 11(veya 13 olmalı) yaşındaki kardeşler. Apartmanda çamaşır odasına giderler ve bebek bir hava boşluğuna doğru ilerler ve oradan içeri çekilir. Bunu gören abisi hemen kendisi de o boşluktan süzülür ve bir anda kendilerini devasal hamam böcekleri arasında bulurlar.

 Yeraltında bir kehanet dolaşır, savaş ile ilgili. Peki bu kehanette öngörülen kişiler kimlerdir? Kehanet neleri kapsıyor?

 Başta ön yargılı yaklaşsam da kolay bir okuma ve ilginç karakterler olunca güzel bir kitaptı. Seri nasıl devam eder bilemiyorum.

6 yorum:

  1. Benim severek ve sirasini karistirarak okudugum eglenceli bir seriydi :-)
    Ileride kendi çocuklarima da okutmayi düşünüyorum :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah ilerde çocuklarınıza okumak için gerçekten güzel bir seri ^-^

      Sil
  2. Metis'in defterleri nasıl da güzel, değil mi? :)
    Daha önce de biraz çocuksu bir seri olduğunu duymuştum. Hiç bulaşmıyorum o yüzden. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bende çok seviyorum bu defteri :)
      Doğru biraz çocuksu gerçekten :)

      Sil
  3. İkinci kitabı çok daha merak uyandırıcıydı :)

    YanıtlaSil