24 Temmuz 2014

[Blog Tur] 5. Dalga - Rick Yancey


Kitap: 5. Dalga / The 5th Wave
Yazar: Rick Yancey
Seri: The Fifth Wave #1
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Tür: Bilim kurgu, Genç Yetişkin
Sayfa Sayısı: 462 Sayfa
Fiyat: 29 TL

1.Dalga Dünya Karanlığa Gömüldü
2.Dalga Sadece Şanslı Olanlar Kurtuldu
3.Dalga Sadece Şanssız Olanlar Sağ Kaldı
4.Dalga Tek Bir Kural Geçerliydi: Kimseye Güvenme
5.Dalga Artık Kimse Ne Olacağını Bilmiyor

Uğrunda yaşadığımız her şeyi yok ettiler. Şimdi de uğrunda öleceğimiz şeylerin peşindeler!


Yeni turdan herkese merhaba! Son turun üstünden 1 aydan fazla bir zaman geçmiş ama harika bir kitapla geri döndük. 5. Dalga adı gibi dalga dalga geliyor.

  1.Dalga ile bazı güçler tarafından dünya karanlığa gömülüyor çünkü kimsenin bir yere gitmesini istemiyorlar. Nedeni ise çok basit insanlardan kurtulmak. Elektrikler, arabalar hiçbir şey çalışmıyor. İnsanlar panik halinde, arabaların bile çalışmamasına şaşırıyorlar. Böyle bir durumda ne yapacağımı bile düşünemiyorum? Ulaşım, iletişim her şey işe yaramaz hale geliyor.

  2.Dalga ile sular yükseliyor.

  3.Dalga ile insanlar elenmeye başlıyor. Bir virüs ile yayılan hastalık milyonlarca insanı öldürüyor. Bu virüse bağışıklığı olanlar ise çok az sayıda. Nüfusun çoğu yok oluyor bu acımasız dünyada.

  4.Dalga kime güveneceğin hiç belli değil ve bu durum paranoyaklığa bile dönüşebilir. Ya da yanlış kişilere güvenip hayatına bile mal olabilir.

  5.Dalga daha ne olabilir ki?

  Bu kitapta biraz, bir aile nasıl parçalanır, nasıl hayatta kalır dercesine olaylar okuyoruz. Bu durum tabii ki içler acısı. 16 yaşındaki Cassie Sullivan 1.Dalgaya yakalandığında okulda oluyor ve okuldakiler spor salonunda toplanıyor. Cassie'nin aklında ise hiçbir zaman duygularını açamadığı Ben Parish vardır. Ama duygularını açması için son fırsatını da kaybetti çünkü bir daha Ben Parish'i göremiyor.

  Ailesi ile birlikte yaşam mücadelesi veriyor ama maalesef birisi hayatına veda ediyor. Yine de geriye kalanlar yaşamak zorunda. Cassie en değer verdiği kişiden, Ötekiler tarafından ayrılır ve mücadelesi asıl o kişi için başlar. Bazen dünyada kalan tek insan gibi hisseden Cassie, değer verdiğini kurtarmak için kime güveneceğini bilememektedir. Aslında güvenebileceği bir insan bile yaşamamakta ama ta ki birisine rastlayana kadar. Peki bu kişiye ne kadar güvenmeli?

 Şimdiye kadar anlattıklarım kitabın sadece kısa bir bölümü ve düşününki kitapta neler neler var. Kitabı sadece Cassie gözünden görmememiz çok güzel. Ve kitap ilk başlarda kronolojik bir şekilde devam etmiyor bu sayede merak duygum daha fazla arttı. Aslında kitabın başından sonuna kadar hep meraklıydım ve konu çok güzel işlenmiş. Hiçbir sayfada sıkmayan, fazlaca sürükleyici bir kitap. Ötekilerin yaptıklarını okudukça da hem şaşırıp hem sinirlendim. Sonuç olarak diyebileceğim tek şey mutlaka okuyun, bayılacaksınız. Hem bu güzel kitabın uyarlaması 2016'da vizyona girecek. İzlemek için kesinlikle sabırsızlanıyorum.

 Biraz da bu güzel kitabı yazan yazarı tanısak nasıl olur?

Yazar Tanıtımı



  Asıl adı Richard olan yazar, Miami'de doğmuştur. Yazarın kitap sevgisi erken yaşlarda başlamıştır ve babası ona bir çok kitap almıştır. Fakat Rick hiçbirini yeterli görmemiştir ve bu yüzden favorileri kitaplarını tekrar tekrar okumuştur. 

  Avukat ve politikacı olan babası haliyle oğlununda avukat olmasını istemiştir. Aklında her zaman yazar olma hayali kuran Rick, babasının isteğiyle de hukuk fakültesine girmiştir. 1991 yılında Internal Revenue Service'de 20 yıl boyunca çalışmıştır. 2004 yılında kendini yazmaya adamak için işten ayrılmıştır. 

  Yazarın 5.Dalga serisi haricinde yazdığı üç serisi daha bulunmaktadır. Ülkemizde de yayımlanan kitapları şimdilik Yaratık Avcısı ve 5.Dalga'dır.



5 yorum:

  1. Cok saglam bir kitaba benziyor :-)
    Ben ilk dalga da köye kacardim herhalde ilkel yasam formuna dönüş yapardim ama 2.den saglam çıkılıp çıkılmaması belli degil :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sağlam bir kitap hafif Göçebe'yi andırsa da bu kitabı daha çok beğendim. Bu kitapta hayatta kalmak zor :)

      Sil
  2. Yabancı bloggerların çok beğendiği bir kitaptı şimdi senin yorumlarını da okuyunca daha da merak ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman listenin en üst sıralarında olsun ^-^

      Sil
  3. Kitap dostum seni '' Son Zamanlarda Herkese Önerdiğim Kitaplar '' Mim'ine ekledim umarım yaparsın önereceğin kitapları merakla bekliyor olacağım :)

    YanıtlaSil