26 Mayıs 2014

Kitap Alışverişi #19


  Sanırım bu alışveriş yazısı bir iki aylık alışverişimin sonucu.

  Bu kitapları D&R'ın 9.90 ve 5 liralık kitapları varken almıştım. Ayrıca o zaman BKM Express ile 75 tl üzeri alışverişe 15 liralık indirim olunca ben burada iki kitabı hediye gibi almış oldum. Zamanın Efensini ne zamandır alacaktım çok ertelemiştim indirimde görünce aldım ve aslında bu kitap için alışveriş yaptım. Geri kalanını sonra almayı düşünüyordum ama indirimde iken alıyım hemen dedim.


  YKY'de Orhan Veli için %35'lik indirim vardı ve bir kaç kitap için de vardı. Şiir kitabını okuma şenliği için alıp okudum. Yalnız Seni Arıyorum ise kitap fidanı için almıştım onu da okudum bitti. Troia Hazinelerini bir ara alacaktım vazgeçmiştim ama indirimde görünce hemen aldım. 


  Bu kitapları ise mini Kitap ağacı buluşmasında gezerken aldım. Adilhan'dan almıştım her birini 10 liraya verdi neyse ki.


  Bu kitaplar ise Kitap Ağacı Mayıs buluşmasından çıkınca Pinuccia ile yürürken ilhamperisinikovalayankız bize burada da bir sahaf var dedi. Resmen servetlik bir yerdi. Nenehatun caddesinde Tunalıya doğru yürürken bir sahaftı adını unuttum. Altın Klasikleri ve Nobel serisini toplamaya çalışıyorum ve orada çoğunu görünce resmen delirdim. 


  İnsanlık Suçu iki ciltli ve iyi durumda sayılır. Umut Parkı ise biricik Pinuccia'nın İzmir Kitap Fuarı hediyesi. ^-^


  Bu renkli Altın Klasikler'e ilk kez rastladım. 


  Kanser Koğuşu her yerde karşıma çıkıyor almayacaktım ama baktım çok iyi durumda alayım dedim. Tükeniş'i zaten arıyordum bulunca çok çok sevindim.


  Alttaki dört kitap tesadüfen Beğendik'e girmemle 9,90 liralık kampanyasını görünce aldım. Fotoğrafını Bekliyorum Sabahattin Ali'nin fotoğraflarının olduğu bir kitap. Görünce çok sevindim. Kurt Totemi görünce meraklandığımdan. Doğu Yücel kitabı ise ilhamperisinikovalayankız çok bahsediyordu görünce alayım bari dedim. Gregor kitabı ise kardeşimin mezuniyet hediyesi. Haruki Murakami kitabı ise Doğan Kitap instagram yarışmasından gelen kitabım. Valizimde Gölgeler ise Kitap Ağacı buluşmasından aldım. 1 Haziran İstanbul buluşmasındaki konuk yazar giderim diye aldım okudum ama gidemiyorum sanırım :/


10 yorum:

  1. Sayfada aşağıya doğru indikçe moralim bozuldu resmen. :/

    Hepsini güzel günlerde okursun inşallah. Özellikle ciltliler her zamanki gibi süperler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) yok yok hiç bozulmasın daha güzelleri senin olsun. Alıyorum ama daha yavaş yavaş okuyorum o ciltlileri, ağır geliyor bünye hemen kaldırmıyor :) Çok teşekkürler ^-^

      Sil
  2. Hınç'ı çok merak ediyordum. Yorumunu merak ediyorum :3 Ve meleğin düşüşü <3 süper süper

    Bu arada bu Tükeniş'in olduğu seri annemin koleksiyonunda var. Çok eski. Veee hepsini güle güle oku :3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hınç'ı görünce ben de çok merak etmeye başladım. Umuyorum ki yakın zamanda okurum :/ Meleğin Düşüşü de hep Gizem'in övgü dolu yazılarından sonra aldım :) Tükeniş evet çok eski ben de kimsenin koleksiyonundan kalan bir şey olmadığından anca böyle arayıp duruyorum. Çok teşekkürleer :))

      Sil
  3. Offf aman Allah'ım diyorum , harika ötesi , mükemmel .... vay be :) Çok güzeller yaaaaa. Keyifle oku , hani kıskanç bir insan olsam çok feci kıskanırdım ama değilim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O neler dedirtmiş bu kitaplar böyle :) o zaman iyi ki kıskanç değilssin diyebilirim nazar fLan değebilirdi sonra :) çoook teşekkür ederim ^-^

      Sil
  4. Sege Kitap alışverişim der de ben bakmaz mıyım!! Eskiler her zamanki gibi harika gözüküyor. Yine en iyileri kazıp çıkartmışsın. Altın kitapların vintage serisini tamamlamak üzeresin sanırım :))
    Köyün Çocuğu ve Kıyıdaki değirmen'i merak ettim. Güle güle oku kitaplarını, bunları görünce kendim almış gibi seviniyorum inan ki :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim. Evet nasıl denk geldim bilemedim, tamamlamaya yakınım ama daha bulanacak biraz daha kitap var :) Kıyıdaki Değirmenin kapağını çok sevdim ^^
      Nasıl teşekkür etsem bilemiyorum, daha çok sevinç, daha güzel kitaplar senin olsun ^-^

      Sil
  5. Altın Kitapların beyaz şömiz kapaklı 'Altın Klasikler' serisinin fotoğraflarını görünce bi'şeyler yazmadan geçemedim. Kitapçı vitrinlerinde ciğerci kedisi gibi yutkuna yutkuna seyrettiğim çocukluk günlerimi hatırladım birden. :)) Bunca yıl sonra bile kapak tasarımları ve çizimleri ile hala çok güzeller.

    Bu özel serinin kapak çizimleri "İstanbul'un 100 Grafik Tasarımcı ve İllüstratörü" kitabına da giren
    İstanbul doğumlu sanatçı Ayhan Erer (1929-1998)'in fırçasından çıkmış, kendisini rahmetle anıyorum...

    Alman yazar Eschenbach'ın 'Köyün Çocuğu' romanını da ilk fırsatta okumanızı öneririm, gayet
    sürükleyicidir. Radyolu günlerin 'arkası yarın'lı radyo tiyatrosu programında yayınlandığını da hatırlıyorum..


    onca yıl sonra bile kapak tasarımı ve çizimiyle hala muhteşem görünüyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle yorumunuz benim için çok kıymetli çok teşekkür ederim.

      Benim de şimdi yutkunarak baktığım kitap serisinden bulduğum da iyi durumdaysa mutlaka alıyorum. Gerçekten çok güzeller. :)

      Çizimlerine bende bayılıyorum ki kendisi bir çok başarılı iş yapmış. Hakkıdır.

      Eminim çok güzel bir dönem. Ailem anlatınca radyo programlarını çok hoşuma gider. Elbette okurum o zaman :)

      Keşke size ulaşabileceğim bir adres olsa. Size hediye etmek isterdim Altın Klasiklerden...

      Sil