22 Mayıs 2014

[Blog Tur] İdhun Günlükleri Direniş - Laura Gallego Garcia


Kitap: İdhun Günlükleri 1 Direniş / Memorias de Idhun La Resistencia
Yazar: Laura Gallego Garcia
Seri: Memorias de Idhun #1
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Tür: Fantastik, Genç Yetişkin
Sayfa Sayısı: 527 Sayfa
Fiyat: 39 TL

 Bu kitabın içinde şu ana dek bildiklerinizden çok daha fazlası bulunmaktadır...

 Üç ay ve üç güneşin diyarı İdhun’da, karanlık büyücü Ashran hâkimiyeti ele geçirir. Yaşadıkları dünyadan kaçan bir savaşçı ile büyücü, yeryüzünde yaşayan Jack ve Victoria’yı da aralarına alarak Direniş’i kurar. Amaçları kanatlı yılanların hâkimiyetini sona erdirmektir ama Ashran’in bu iş için özel olarak görevlendirdiği genç ve acimasiz katil Kirtash buna izin vermemeye kararlıdır.

  Pegasus Yayınları'nın çıkardığı bu güzel kitapla yeni Kitap Oburları turunun ikinci günündeyiz. Şimdi kitabı elime aldığımda beni etkileyen şeyle söze başlayayım.

  Bir kitabı ele aldığımızda gördüğümüz ilk şey tabi ki kapağı olduğu için kapak hakkında konuşacağım çünkü kapağa bayıldım. Belki ekranda hoş gözükmeyecek ama fotoğraflara ya da kitapçıda elinize aldığınızda bırakmak istemeyebilirsiniz. Kitapta bahsedilen üç ay ve üç güneşin oluşturduğu altıgen form, 
yine kitapta geçen uçan yılanlar, ejderhalar ve tek boynuzlu atın siyah beyaz çizimleri sade ama etkileyici bir kapak oluşturmuş. Ayrıca kitabın ciltli ve olması cildinin bile muhteşem olması insanın elinde kitabı hep tutası geliyor. Fotoğraflara baktığınızda bana hak vereceksiniz. Şu ana kadar en sevdiğim kapaklardan biri.

   Kitap yeryüzünde başlayıp İdhun'a doğru zorlu bir süreçle ilerliyor. Artık İdhun'a belli kişiler girebilir çünkü eskiden yaşayan ejderhalar ve tek boynuzlu atlar kanatlı yılanların istilasına uğramıştır. İdhun'dan kaçan savaşçı ve büyücü yeryüzünde önemli bir şey ararlar ve amaçları kanatlı yılanların hakimiyetini yok etmektir. Ama özel olarak görevlendirilen Kirtash onların önünde büyük engeldir. 

  Savaşçı be büyücünün kurduğu Direniş'e baş karakterlerden Jack'in katılımı öyle kolay olmamıştır. Yaşadığı büyük acılarla önüne yeni hedefler koymuştur. Victoria ile tanışmaları ise Direniş'te gerçekleşir. Kitap acımasız bir şekilde ilerliyor. İlk sayfalarında biraz sabrederseniz sonunda o fantastik dünyada neler olduğu görülebilir. Kitap sırlarla dolu ve her bir sırı keşfetmek büyük bir haz bırakıyor. Ama bazı şeyleri keşke keşfetmeseydim de kitap bittiğinde alacağım haz daha fazla olsaydı. 

  Karakterler güzel, işleyiş güzel, arada çıkan beklenmedik olaylar güzel, kapağı güzel, cildi güzel. Bu güzellikler nedeniyle ikinci kitabı bekliyorum *-* 

  Bu harika kitabı Pegasus Yayınları sayesinde yapılan Facebook çekilişinde kazanabilirsiniz. Bol şans^-^

Çekiliş için tık tık

YAZAR TANITIMI

  11 Ekim 1977 İspanya doğumlu olan yazar, 11 yaşındayken yazmaya başlamıştır. İlk romanı için arkadaşıyla birlikte çalışmaya başlamıştır ama bu kitap hiç yayınlanmamıştır. 18 yaşındayken İspanyol Dili bölümünde okumaya başlamıştır. İlk kitabı olan Finis Mundi 21 yaşındayken basılmıştır. Ama aslında onun 14. kitabı basılmıştır ve bu kitapla ödül kazanmıştır. 

  Yazmaya hiç ara vermeyen yazarın çoğu fantastik temalı genç yetişkin olan yirminin üstünde kitabı basılmıştır. İdhun Günlükleri ile başarısı katlanmıştır. İspanyolca yazılan bu kitap bir çok dile çevrilip okuyucuları ile buluşmuştur. 

21-24 Mayıs Tur Programı 

21 Mayıs | raflarinarasindan.blogspot.com - Ön Okuma
21 Mayısmirielenda.blogspot.com - Kitap Yorumu
22Mayıssegesegese.blogspot.com - Yazar Tanıtımı
22 Mayıskutsalyorumcu.blogspot.com - Kitap Yorumu
23 Mayıssssuigenerisss.blogspot.com - Kitap Kapakları
23 Mayıssohbetedecekkimseyok.blogspot.com - Kitap Yorumu
24 Mayısthcodex.blogspot.com - Kitap Yorumu
24 Mayıs pinucciasbooks.blogspot.com - Alıntılar





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder