29 Aralık 2013

Şibumi - Trevanian



E Yayınları
456 Sayfa
25 Tl

  Kitap Ağacı'nın Aralık kitabı idi. Yoğun bir dönemimdi katılsam mı katılmasam mı çok düşündüm çünkü okumayı çok istiyordum, bunun biraz da Go oyunu ile ilgili bağlantısı nedeniyle olduğunu söyleyebilirim. Neyse katılayım dedim ve iyi ki katılmışım. 
  Go'yu öğrenmek oynamak istiyordum ama oynayacak birisini bulamayacağımdan dolayı vazgeçmiştim. Uzak Doğu'nun strateji oyunu olan Go biraz satranca benziyor diyebilirim. Ama kitap satranç ve go hakkında ayrımı güzel bir şekilde ifade etmiş o yüzden satranç gibi demek istemiyorum. Kitabın bölümleri, kitabın ilerleyişine göre Go oyunundaki terimlerle adlandırılmış. Japonya'nın kültürüyle yoğrulan Amerika'ya düşmanlık gösteren Nicholai Hel Şibumi'ye ulaşmaya çalışmaktadır. Biraz macera, biraz felsefe, biraz da gerilimi olan bir kitap. Ben daha çok anlatım dilini sevdim sanki o an bende ordaymışım gibiydi hatta biraz da Haruki Murakami'nin anlatım diline benzettim. 
  Benim için sürükleyici bir kitaptı ama Kitap Ağacı buluşmasında konuşurken bazı kişiler için o kadar sürükleyici olmayabiliyor. Yazarın Kayta'nın Yazı kitabı da çok övülüyor onu da okumak isterim ileride. 


4 yorum:

  1. Alttaki fotoğrafı siz mi çektiniz? Çok beğendim :)

    YanıtlaSil
  2. Evet ben çekmiştim :) Çok teşekkürler ^^

    YanıtlaSil
  3. harika bir kitap. katyanın yazı bu kitabı kadar ii değil. go klubu taksimde var istanbuldaysanız

    YanıtlaSil
  4. Aa öyle mi ? Zaten en çok duyulan kitabı da bu kitap.Ankara'da oturuyorum. Siz öyle diyince bende bi baktım şöyle Ankara'da kulüpler varmış tahminimin üstündeymiş.

    YanıtlaSil