8 Aralık 2013

[Blog Tur] Ada - Tracey Garvis Graves | Bunları Biliyor Musunuz?



Kitap: Ada / On the Island
Yazar: Tracey Garvis Graves
Yayınevi: Epsilon Yayınları
Tür: Günümüz Romantizm
Sayfa Sayısı: 391
Fiyat: 20 TL

Otuzlu yaşlardaki İngilizce Öğretmeni Anna Emerson, Maldivlerdeki bir yazlıkta T.J. Callahana özel ders vermesi teklif edildiğinde bir an bile tereddüt etmeden bu yaz işini kabul eder. Kütüphanenin yerine tropik bir adada çalışmayı kim istemez ki? 

Kimse onun fikrini almış olmasa da, T.J.in şehri terk etmeye hiç niyeti yoktur. On yedi yaşında olan T.J, kanseri daha yeni alt etmiştir. Bu dertlerden kurtulduktan sonra ilk yazını ailesiyle değil, arkadaşlarıyla beraber geçirmek ister. 

Anna ve T.J. Maldivlerdeki yazlık eve doğru yola çıkmışken, bindikleri deniz uçağının pilotu kalp krizi geçirir ve uçak köpekbalıklarıyla dolu Hint Okyanusuna çakılır. 

Zorlukla kıyısına vardıkları ıssız adada, ilk düşünceleri hayatta kalmaktır. Su, yiyecek, ateş ve barınak bulmak için beraber çalışmak zorunda kalırlar. Günler, haftalara, aylar yıllara dönerken, kazazedeler şiddetli tropik fırtınalar, denizin içindeki tehlikeli canlılar ve T.J.in kanserinin tekrarlama ihtimali de dâhil birçok sıkıntıyla karşılaşırlar. 

Ancak en büyük tehlike adada herkesten çok uzakta, iki kişi yaşamaktır. T.J. adada bir doğum günü daha kutlarken, Anna da, yavaşça yetişkinliğe adım atan bu genç adamla yaşamanın eskisi kadar kolay olamayacağını anlamaya başlar.


  Turun son gününden merhaba :) Kitap Oburları'nın 1.yaşının dolmasına günler kaldı. Son aylarına yakın, dahil olsam da her bir Obur gibi beni de heyecan sarıyor ^_^ 1. yılın son tur kitabının son gününde yorumuma bakalım o halde. Okumanın başlarındayken takıldığım tek şey aradaki 13 yaştı. Tabii ki ilişkiyi şu yaşta yaşayacaksın diye bir kural yok öyle katı görüşlerimde yok ama 19 yaşındaki T.J ve 32 yaşında Anna'nın ilişki yaşamasını mantığım bir süre alamadı. 
  Kitap ilerledikçe mantığım almaya başlayıp normale yakın bir şekilde görmeye başladım :) Biraz da ön yargıları kırıp kanıksamaya başladığınızı fark edebilirsiniz.  Kitap çok akıcı, kısa kısa bir bölüm T.J. gözünden bir bölüm Anna gözünden okumak kitabı ilerletiyor. Romantizm'i bu kitaptaki gibi çok sevmediğim için Ada'da yaşanan olayları çok toz pembe bir şekilde anlatılmış olarak gördüm. Buna çözüm olarak da olayları kafamda tekrar kurup dehşet içindelermiş gibi algılamaya çalışıyordum. Fazla pembe iyi değil :)
  Kitap benim için bu mevsime asla uymayanlardan, zaten kapaktan da anlaşılıyor. Şu soğuk günler ben yazı hissetmek istiyorum derseniz o hissi güzel veriyor.  

  | Bunları Biliyor Musunuz? |

-> Yazar 2008 yılında blog yazarak yazmaya başlamış, 2010 yılında ise roman yazmayı deneyerek edebiyat dünyasına adım atmıştır.
-> 13 yaşında izlediği the Blue Lagoon filmi, Tom Hanks'in oynadığı Cast Away, hayranı olduğu Survivor programı ve Lost dizisi ile sevdiği bir tema olan "ıssız ada" ile ilgili fikirleri kitabın temelini oluşturmuştur. 
-> Sabah 5'te kalkıp güne erken başlayan yazar eşini ve çocuklarını uğurlayıp yaklaşık 9.00-15.00 arası her gün yazmaya çalışmıştır. 
-> Kitabı yazarken karşılaştığı en büyük sorun araştırma yapmak, çünkü kitabın geçtiği Maldivler'e daha önce gitmemiş.
-> Ada kitabını yazmak 18 ay sürmüştür.
-> Sex and the City'de ki bütün diyalogları bilirmiş.
-> Her ne kadar kitap yaz temalı olsa da yazar, fırtınalı ve soğuk havaları seviyormuş.
-> Favori yazarlarının başında onu en etkileyen Mahşer kitabıyla Stephen King'dir.
-> MGM film, "Ada" kitabının film haklarını satın almıştır. 
-> Yüksek sesle konuşurmuş.
-> Yazar, eğer ıssız bir ada da kalsaydı eşi, çocukları ve köpeğiyle birlikte kalmak istermiş. 
-> Yazmak için Colorado, Hawaii, ve Avustralya'da evi olmasını istermiş. 
-> Atladığında, öksürdüğünde ya da hapşırdığında altına kaçırırmış.

Epsilon Yayınları desteğiyle yapılan çekilişin son gününde katılmayı unutmayın ^^ Buradan... 02- 08 Aralık Tur Programı

02 Aralık mirielenda.blogspot.com  |  Çekiliş
03 Aralık sssuigenerisss.blogspot.com  |  Ön Okuma
04 Aralık kutsalyorumcu.blogspot.com  |  Kitap Kapakları
05 Aralık raflarinarasindan.blogspot.com  |  Kitap Yorumu
06 Aralık pinucciasbooks.blogspot.com  |  Alıntılar
07 Aralık thcodex.blogspot.com  |  Yazar Tanıtımı
08 Aralık segesegese.blogspot.com  |  Bunları Biliyor musunuz?



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder