17 Eylül 2013

22/11/63 - Stephen King



Altın Kitaplar
815 Sayfa
30 Tl

  Pinuccia'nın blogunda bu ay yazar aylarında Stephen King bulunuyor. Kalınlığından dolayı ertelediğim bir Stephen King kitabı bulununca katılmak istedim ve bu sayede önemli bir yazarı tanımaya başladım. 
  Kitap Kennedy suikastı ile alakalı, kapaktan da anlaşılacağı gibi. Bir tavşan deliğinden geçiyorsunuz ve ne zaman geçerseniz geçin 9 Eylül 1958 gününde güne başlıyorsunuz. Jake bu tavşan deliğinden adımlarını atarak zaman yolculuğuna başlıyor ve suikastı engellemeye çalışacak fakat geçmiş inatçı olduğundan zorlukları var. Kitap temel olarak Kennedy ile ilgili olsa bu olay hakkında daha çok üzerinde duracağını sanıyordum ama yanılmışım. Kurtardığı hayatlar, yaşadığı aşk daha çok hoşuma gitti. Tabi Stephen King'i bir gerilim yazarı olarak bilince biraz da o düşünceyle başladım bu konuda da yanılmışım. Beklediğim kadar bir gerilim yoktu daha çok macera gibiydi. 
  Genel olarak kitabı sevdim belki bazen sıkılmış olabilirim,bazen de uzun buldum ama 1960'ları anlatmasını daha güzel bulduğumdan beğendiğim bir romandı. 
  

2 yorum:

  1. Genel olarak biraz uzun bulunmuş bu kitap. Yeşil yol ve bu romanı King'in genel çizgisinin dışında. Ben pek gerilim sevmem ama Yeşil Yol2u beğenmiştim. Bu kitabı da okumak istiyorum.

    YanıtlaSil
  2. İlk Stephen King romanım olduğu için diğerleriyle karşılaştıramadım ama güzel bir kitap.
    Keyifli okumalar ^^

    YanıtlaSil