26 Mayıs 2014

Blog Tur / Kan Şarkısı - Anthony Ryan | Yorum


Kitap: Kan Şarkısı / Blood Song
Yazar: Anthony Ryan
Seri: Kuzgunun Gölgesi #1
Yayınevi: İthaki Yayınları
Tür: Epik Fantastik
Sayfa Sayısı: 664 Sayfa
Fiyat: 35 TL

"Pek çok adı vardı. Daha otuz yaşına gelmemiş olmasına rağmen, tarih ona bol unvan ihsan edilmesini layık görmüştü: Onu bize eziyet etsin diye gönderen deli kralın karşısında Diyar'ın Kılıcı, savaşlar boyunca onu izleyen adamların yanında Genç Atmaca, Cumbraelli düşmanlarına karşı Karanlıkkılıç ve sonradan öğrendiğime göre Büyük Kuzey Ormanı'nda yaşayan esrarengiz kabileler arasında da Beral Shak ur adıyla anılırdı, yani; Kuzgun Gölgesi.

Ama benim insanlarım onu tek bir isimle tanırdı ve onu iskeleye getirdiklerinde aklımda dönüp duran da bu isimdi: Umut Katili. Yakında öleceksin ve ben de bunu göreceğim. Umut Katili."Vaelin Al Sorna, annesinin ölümünün yarattığı üzüntüyü henüz üzerinden atamamışken, kendisini İtikad'ın koruyucusu Altıncı Nişan'ın kapısında, Kral'ın Savaş Lordu olan babası tarafından terk edilmiş olarak bulur. Nişan'a adım attıktan sonra ise artık hayatı eskisi gibi olmayacaktır. Bu inanç koruyucusu savaş okulunda ölümcül sınavlarla boğuşurken, dövüşmenin yanı sıra kardeşliği, sadakati, karanlığı, ihaneti ve hayatta kalmayı öğrenir. Diyardaki kardeşleri ise onun tek ailesidir. On yaşında o kapıdan adım atan çocuk, genç bir adam olduğunda, Diyar'ının en tanınmış figürlerinden biri haline gelmiştir. Krallarla pazarlık yapar, ordular yönetir ve Diyar'ın kâbuslarından Karanlık'la başa çıkmaya çalışır. Artık sadece Diyar'ının değil, tüm dünyanın kaderi onun ellerindedir. Her şeyden öte, Vaelin'in zorlu hayatında böylesine yükselmesini sağlayan gizli ve karanlık bir gücü vardır: Kan Şarkısı.


  İlk kez böyle bir tura katıldım, tam 18 blogla birlikte ve mükemmel bir kitapla Kan Şarkısı ile. Kan Şarkısı'na bayıldım çünkü en sevdiğim türlerden biri olan epik fantastik ve yazarın anlatım diliyle kitap ne ara bitti bilemedim. Ayrıca kapak tasarımı ile de göz dolduruyor.

 Ben bu kitabı en sevdiğim kitaplardan biri olan Rüzgarın Adı'na çok benzettim. Konu olarak farklı olsalar da anlatım dili olarak benzerler. İki kitabı da okurken ilk 30-50 sayfasında ne anlatıldı adapte olamadım çünkü karakter fazla isimler zorlayıcı o yüzden kim ne oluyor bilemedim. Ama ilk sayfaları atlatınca ben bu fantastik dünyaların içinde ciddi anlamda kayboldum ve sanki şuan o dünyada arkaplanda yaşayan biri gibi hissettim. İki kitapta da ana karakterler bir tarihçiye hikayelerini anlatıyorlar ama sanki o hikaye şuan yaşanıyormuş gibi hissediyorsunuz. Ben bu açılardan oldukça benzettim. 

 Kitabın ana karakteri Vaelin Al Sorna tüm topraklarda Umut Katili olarak anılmaya başlanmıştır. Peki onu katil yapan olaylar neye dayanıyor. Vaelin, annesinin ölümünden sonra on yaşında kendisini Altıncı Nişan'da bulur. Babası onu terk etmiştir ve o, nefretle babasını anar. Diyarda toplam altı nişan vardır. Nişanların kendilerine has belli özellikleri vardır. İtikad'ın koruyucu nişanı ise Altıncı Nişan'dır. Bu nişanda acımasız dersler vardır. Bıçak fırlatma, yay kullanımı, kılıç kullanımı, açlıkla savaş vs. gibi birçok ders ve sınav vardır. Bu sınavlarda ölenler olur ve 7 yada 8 yıl sonraki en son sınav sonucuna göre ya yaşarsın koruyucu olursun ya da ölürsün. Her bir bölümü merak dolu, şimdi ne olacak diye hemen sayfayı çevirme isteği ile dolmuştum ve sonu da çok bomba bir şekilde bitti, diğer kitap nasıl beklenir? 


 Kan Şarkısı yorumlarında Taht Oyunları, Zaman Çarkı, Rothfuss ve Sanderson tarzını sevenler mutlaka bayılacak yazmışlar. Zaman Çarkı'nı daha okuyamadım ama geri kalanlara kesinlikle katılıyorum, eğer siz de bu tarzı seviyorsanız mutlaka okuyun ki zaten Goodreads'te 4,57 lik puanı da yeterince açık. Turla ilgili daha ayrıntılar için ve tur takvimi için Kan Şarkısı Facebook sayfasını takip edebilirisiniz. 

 İthaki Yayınları desteğiyle 4 kişinin kazanabileceği bu çekilişe katılmayı unutmayın ^^ 

a Rafflecopter giveaway

5 yorum:

  1. Böyle şeylerde şansım yoktur ama umarım kazanırım! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şansın ne zaman geleceği belli olmuyor :)

      Sil
  2. Rüzgarin Adı, ASOIAF ve Zaman Çarkı... Hepsine ayrı aşık biri olarak nasıl istiyorum tahmin bile edemezsiniz. Allah'ım konuyu biliyorsun, amin! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım o isteğe çok değecek :) Bol şans ^^

      Sil
  3. Çekiliş için çok teşekkürler! :)

    YanıtlaSil