3 Kasım 2016

Kırtasiye Alışverişi #15


  Haziran başından beri doğru düzgün bir şey almıyorum (yazısını Eylül'de yazdım, orası ayrı) ama beni Bershka dün batırdı. Normalde Bershka'ya çok giren biri değilim ki çoğunlukla aksesuar kısımlarına bakarken kırtasiye ürünleri görünce gözüm döndü. Özellikle sticker not kağıtları seti, diğerleri onu da mı alsam bunu da mı alsam diye düşünürken bir anda elime aldıklarım oldu. 


   Mesela şu karede çok ürün yokmuş gibi gözükse de kasada anında 100 lirayı buldu. Aliexpress'ten mi alsam bunların yerine diye düşünürken kalitelerini beğendiğim için mağazada bırakamadım. Defter A4 ebatında olmasa da ona biraz yakın ve 13 lira. Bu boyda pembe tonlarında bir çeşit daha var. Küçük defterler de mevcut ve baktığım bir kaçı kareli olduğu için ya da satır genişlikleri dar olduğu için bıraktım. Favorim olan bu sticker not kağıdı 30 lira olsa da altın sarılı detaylarına aslında her şeyine bayıldım. Peki ya bantlar? Onlara da bayıldım, özellikle mint yeşili üzerine yıldızlı olan. Yedeklemeyi düşünüyorum çünkü uzunlukları az gibi ve fiyatı set olarak 13 lira. Damga seti mürekkebiyle birlikte satılıyor ve diğer setteki mürekkep rengi mint yeşilinden koyuydu ama çok beğenmeme rağmen almadım çünkü setin içindeki damgaları pek beğenmedim. Fiyatı 23 lira ve biraz pahalı olsa da sağ taraftaki üçlü için değil de diğerleri için beğenerek aldım. Son olarak da pandalı sevimli bir telefon kabıyla ayrıldım. 


   
  Hallmark'ın kart tasarımlarını çok seviyorum ve ben bakmaktan kendimi alamıyorumdum. Geçmiş zamanlı konuşuyorum çünkü Amerika'da bulunduğum süre boyunca hiç görmediğim çeşit çeşit, reyon reyon kartlardan başım dönüyordu. Sıkıldığım zamanlarda markete gidip kartlara bakıp incelerdim. (Çok ciddiyim) İçlerinde müzikli kartlar mı, kıyafetliler mi, üç boyutlular mı aklınıza ne gelirse. Yani olayı sadece kağıtta bırakmıyorlar. Hatta şu alışverişimde o çeşitlerin minik kısımlarını görebilirsiniz. 

   Yukarıdaki kartları D&R'da gördüğümde Hallmark olduğunu anlamıştım ve özellikle yıldızlı olanı bayıla bayıla aldım. Zarfı da bu şekilde renkli renkli. Doğum günü pastalı ise Türkiye'de basılmış ve içinde Türkçe yazılı olanı. Bunu da renklerinden dolayı çok sevdim. Fiyatları 10 lira gibi bir şeydi.


   Birkaç günlüğüne İstanbul'a gitmiştim ve güya ne kırtasiyelere uğrayacaktım olmadı. İstiklal Caddesi'nde Panter Kırtasiye'ye uğradım ama beklentilerimi karşılayacak bir şey bulamadım. Tesadüfen Çengelköy'de Babil Mekan'a rastlayınca içeri daldım ve gökkuşağı rengindeki ince bant seti ve mini post-it leri aldım. Fiyatları ise uygun sayılır: 13'e 5 gibi. Dolmabahçe Sarayı'nı gezerken hediyelik mağazasında müzeleri gezdikçe topladığım gerçek deri parşömen defteri aldım. Kalemler ise okulun kırtasiyesinden. Faber'in brush kalemleri beklediğimden çok çok iyi çıktı. Asıl şaşırtıcı olan ise Bic markasının gümüş kalemi çünkü anında rengini veren Sharpie'den daha kolay yazımı olup ve daha ucuz olması harika değil mi! 

6 yorum:

  1. kartlara bayıldım, benimde almam lazım :) sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gercekten guzeller, daha cok cesitleri gelse keske :)

      Sil
  2. Hepsi çok hoş, ama benim favorim tebrik kartları, Hallmark çok güzel ama fiyatları daha uygun olsa keşke..:)) güle güle kullan, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef pahalilar fakat yurtdisinda bile kartlar tasarimina gore 15 dolara kadar cikarken sasirmistim. Bir yerde kart parasina defter alinir ama yine de zaafim olunca dayanamiyorum :) Tesekkur ederim :)

      Sil
  3. Hepsi çok güzel de, Dolmabahçe defteri ufkumu açtı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim^^ Her muzede alinacak bir sey :)

      Sil