2 Şubat 2014

Kitap Alışverişi #16


  Ankara'daki Kitap Fuarının son haftasında Kitap Ağacı buluşması vardı. Pinuccia ile birlikte sahafları ikinci kez turladık. Bu da demek oluyor ki ikinci kez maddi çöküş yaşandı :) Aldıklarım topluca böyle. 


  Pinuccia ile çok beğendiğimiz bir sahaf amca vardı. İstanbul'dan gelmiş ve bir sürü kitap getirmiş ama çok fazla kitap kuleleri ve dağınıklıktan bazen bulamadım, bakamadım. Daha çok kitap almıştım ama aldıklarım 100'ü aşınca eledim de eledim 4 kitaba kaldım ve en güzellerini aldım. Maalesef indirimi çok yapmadı, o kadarda almıştık öncesinden bari birisini hediye etseydi :) Medyum ilk basımmış, tabi ki aldım. Suç ve Ceza'yı ciltli çok aramıştım böyle güzel bir kapakla bulunca aldım iki cilt 30 liraydı. Steinbeck'in de 4 kitabı ciltli halini buldum. O kitapların Varlık Yayınları hali de var ama yine de aldım. 


  Tırpan Pinuccia'nın hediyesi (!) ya da elinden almaca oldu biraz :) Ömer Seyfettin'in kitabı 1938 basımı ve 5 liraydı, iç yaprakları çok iyi durumda.


  Tezgahlara bakarken yine başka bir sahaf amca tüm kitapları indirdik 5 lira İstanbul'da olsa 5 dakikaya bitmişti, bir daha Ankara'ya gelemeyeceğim gibi sözler söyleyince alacağımdan daha fazla aldım. İki Agatha baya eski olmalı ama şimdi yıllarını hatırlayamadım. Bir de Sürgün'ü aldım.


  Aynı amcadan bu iki ciltlileri de aldım 1940'lı yıllara ait.


  Soldan üç kitap yine o amcadan. Genelde böyle yeni kitapları sahaftan almazdım korsan olabilir mi acaba diye içimden düşününce o sırada bizde korsan olmaz deyince aldım. Aldım ama şuan kara kara düşünüyorum. Mor İmparator'un 5 kitaplık bir serisi varmış bu ikinci kitapmış ama diğer üç kitap Türkçe'ye çevrilmemiş diye gördüm. Lee Child'ın kitabı ise 18 kitaplık bir seriymiş ve bu 12. kitabıymış, bu ikisini okusam mı okumasam mı hiç bilemiyorum halbuki beğenerek almıştım. Marilyn'in bu kitabı da bir ara popülerdi 5 lirayken alayım bari dedim. Kırmızı Kedi Yayınları o gün Kitap Ağacı'na %40 indirim yapınca merak edilen Sırça Fanus'u aldım. 

  O zamandan bu zamana kadar bu son kitap alışverişimdi. Ama son son deyip durmayacağım çünkü hiçbir zaman uyamıyorum hep alıyorum. Yine de internetten toptan kitap almayı 2-3 aydır kestim sanırım. Okunacaklar beklesin beni bakalım. Bitsin de yenilere yer açılsın.

4 yorum:

  1. Ben de Suç ve Ceza'yı Altın Kitaplar'ın bu ciltli baskısından okumuştum. Dilerim sen de keyifle okursun. Nazlı Eray'ın Venüs'ün Son Gecesi diye Merilyn hakkındaki romannı okumuştum, bir de elimde 22/11/63 var. Monreo'un biyografisini mi okusam üstüne diyordum. O kitabın yorumunu bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok istiyorum okumayı bu kitapla keyifle olacağına eminim, çok teşekkürederim. 22/11/63 kitabı çok güzeldi. Bu Marilyn kitabı onun biyografisi gibi değilmiş hayatını temel almış ama diyaloglar yazarın hayal ürünüymüş. Bakalım onu ne zaman okuyabileceğim.

      Sil
  2. Çok güzeller yaa... *.*

    YanıtlaSil