2 Kasım 2013

Kinyas ve Kayra - Hakan Günday



Doğan Kitap
531 Sayfa

  Kitabın kapağı beni daha başlamadan kitaptan soğutuyordu. Bu nedenle çok gördüğüm merak ettiğim ama gidip de okuyasım gelmiyordu. Kitap Kardeşliğinin Ekim kitabı idi bu nedenle okudum ve kafamdan çıkardım. İki haftaya yakın bitti (bu benim için uzun sayılır) ve araya başka bir kitapta koydum, bir ara kitaptan fazlasıyla bunalmıştım. Neyse ki kurban bayramında okuyup bitirebildim.
  Kinyas ve Kayra'nın yolu kesişmiş, ikiyken bir olmuşlar; yedikleri, içtikleri, fikirleri ayı gitmemiş. İlk bölümde bunları okuyoruz ve bana göre en ağır bölümü okuyoruz. Fazlasıyla bunalım, negatif, mutsuz, iç karartıcı, bundan dolayı elimde süründü. Neyse ki Kinyas ve Kayra bir olaydan sonra yolları ayrılır ve kitabın ikinci ve üçüncü bölümünü oluşturur. İlk başlarda Kayra'nın yolundan da sıkıldım sonradan açılıyor. Kinyas'ın yoluyla kitabı biraz sevdim ve ne olacak diye merak ettiriyor,umut veriyor ve bitiyor.
  Aslında bir gibi duranlar ne kadar da ayrılar, bunu gözlemledim. Altı çizilesi cümleler yok değil ama bir uyarı olarak melankolik bir dönemdeyseniz belki de daha da depresyona sokabilir. Fazlasıyla içimi karartan bir kitaptan sonra kitabı sevmemiş ama Hakan Günday'ın yazım dilini sevmeye yakın buldum. Hakan Günday'ı seven çok ama benim buna karar vermem için ilerleyen zamanlarda bir kaç kitabını daha okumam lazım. Umarım onlar bu kadar karamsar değildir. 

2 yorum:

  1. Beni de çok bunalttı Kinyas ve Kayra zaten ben kendim karamsarım bide kitabın karamsarlığı bastırdı üstüme daraldım okurken araya kitap sokayım dedim ama henüz geri dönemedim kitaba:/

    YanıtlaSil
  2. off felaket olmuş :/ Kitaba bende dönmek istememiştim ama sanırım, kesinlikle bu kitabı bitireceğim demeden dönülmez gibi. Kolay gelsin ^^

    YanıtlaSil