14 Temmuz 2013

Fareler ve İnsanlar - John Steinbeck



Sel Yayınları
126 Sayfa

  Kitap müstehcen bulunduğu zaman ve çocukluğumda okumadığımdan almak için iyi bir fırsattı. Keşke çocukluğumda okusaydım daha etkili olurdu benim için. Dostluğu, hayalleri, umudu, çaresizliği kısa ama öz anlatmış. 
  Kitabın sonunda aldığımız kararlar ne kadar üzücü olsa da belki de o durum için en iyi seçenek bu olur. Mecazi anlamda böyle bir son yaşadığımdan kitabın sonu içimi acıttı. 


  Lennie'nin tavşanları için yonca tarlası hayal etmesi bana hep o yeşilliği, yoncaları düşündürdü. Ben kitap tasarımını yapsaydım o yüzden böyle olurdu diyerek yaptım. 

3 yorum:

  1. bazen ben de aklımdan geçiriyorum, "ben bu kitaba kapak tasarlasaydım nasıl yapardım?" diye, çok güzel olmuş sizinki, böyle bir seri bile yapabilirsiniz aslında..?:)

    YanıtlaSil
  2. Evet kapakları pek içime sinmeyenleri nasıl yapsam diye bende düşünüyorum ama sonra yapmaktan vazgeçiyorum, tasarlarken çok fikir değiştirdiğimden sanırım. Ya da daha iyisini yapmayacağımdan.

    Evet güzel bir seri olabilir gerçekten ama tasarım süreci nedeniyle vazgeçiyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Bazen benimde aklıma düşüyor kapak yapmak ama çok fikir değiştirip beğenemediğimden kalıyor öyle. Bir de genelde güzel kapaklı kitaplar okuyunca insanın yapası bile gelmiyor.

    Güzel bir seri olabilirdi ama üşeniyorum :))

    YanıtlaSil