10 Temmuz 2013

Biten Diziler - 2



   Bu sezon beni hiç tatmin etti Game of Thrones. Kitaplarını okuyup izleyince kitaptan sönük kaldı. Halbuki öbür sezonlar kitaba daha bağlı kalıp kitaptaki çoğu olayı görüyorduk. Zaten bir sezonda bölüm sayısı o kadar az ki 3.kitaptaki bütün olaylara yer veremedi. Öbür sezona gösterecek sanırım. Bir yıl daha bekleyeceğiz. En sinir olduğum olay böyle güzel dizilerin 1 yıl bekletip azıcık bölüm koyması. 


   Önceki sezona göre bu sezonu daha az sevdim. Ama yine de hiç bir şekilde monoton olmadı ve sürükleyiciydi. Yeni gelen karakterlerin akıbeti, her şeyi yeni sezonda bıraktılar. Tabi bu da öbür sezona merak uyandırıyor.


   Spor yaparken izlediğim diziydi ayrıca bir vakit ayırmadığım için iyi oldu,yoksa biraz sıkılabilirdim. Fantastik, eski çağ dizilerini izleyip sonra New York'un şehir hayatını görünce hem böyle gerçek hayatmış gibi dizileri özlediğimi gördüm. Yine de bir fantastik olayların olmasını sevdim. Dizi çok faklı mı hayır, hatta klişe bile olabilir. Çünkü sezon boyunca baş roller; yok senin için şunu yaparım, yok bunu seni bırakmamak için yapmamıştım... gibi cümlelerle uzatıp durdular. En sinir olduğum konu bu olsa da JT gibi karakteri izlemek diziyi biraz canlandırıyor. Ama sezonun sonunda öyle bir yerde bittik ki gerçekten hiç tahmin bile etmemiştim. Yine öbür sezonunu beklediklerimden.


  En en en en favori dizim belli oldu. Da Vinci's Demons. Da Vinci'nin hayatını sadece resimleriyle ele almayıp onun matematik, fen zekasını ele alması çok çok hoşuma gitti. Ve yaptığı çizimleri görsel efektle sunmaları harika. Oyuncuların hepsi mi harika olur. Özellikle Da Vinci'yi oynayan Tom Riley'in  dahilik ve delilik arasında gösterdiği o ince çizgilerin hakkını tam anlamıyla verdi. O dönemin Floransa ve Roma hatta Osmanlı olaylarına değinmesiyle çok yönlü harika bir dizi.
  Dizinin müziklerine ayrıca bayıldım. Özellikle jenerik müziği gerçekten duyguları ele geçiriyor. Görselliği bol bir dizi, bunu poster, giriş kısmında da belli ediyor. Yeni bir dizi arıyorsanız kesinlikle tavsiye ediyorum !!

4 yorum:

  1. Game of Thrones konusunda katılıyorum. Biraz bana da baştan savma gibi geldi bu sezon. En sürpriz bölüm olabilecek yerde bile adam gibi heyecanlanamadım (spoiler vermeyeyim:)
    Diğerlerini islemediğim için bir fikrim yok. Sadece Da Vinci tek başına bana yeter de artar. Sezon finalinde çok ağladım ^^ hayır burada bitemez diye evi inlettim ama nafile. Kesinlikle izlenmesi gerek her ne kadar tarihi akıştan sapmalar olsa da Tom için izlenir ^^
    Ellerine sağlık (:

    YanıtlaSil
  2. evet kesinlikle çok çabuk geçti o yerler.Hatta bütün sahneler çok çabuktu. Genelde Daenerys üzerine oynuyorlar :)

    Da vinci'nin bitmesinde bende öyle kaldım daha devam edecek gibi bekliyordum bi baktım bitmiş. Biraz Türk dizisi havasında bitti :) Harika gerçekten de dizi başlı başına.

    Ben teşekkür ederim ^^

    YanıtlaSil
  3. Paylaşım için teşekkürler.Bu aralar bende yabancı dizi izleme kararı aldım.Bunlar dışındaki önerilerinizi de bekliyorum.Bu konuda pek bilgim yok.Prison break ve Lost izledim sadece.Bir de Fringe yarım kalmıştı.Cevabınızı bekliyorum sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Prison Break ve Lost'u bende izleyip yarım bırakmıştım, çok sevememiştim. Çok yabancı dizi izlediğim söylenemez, bir ara fazlasıyla Kore dizisi izliyordum o yüzden pek yardımcı olamayacağım. Fakat bunlara ek olarak Merlin'i söylebilirim, bitmesine çok üzülmüştüm :(

    İyi seyirler ^^

    YanıtlaSil