27 Kasım 2016

Kitap Alışverişi #28


   Bu fotoğraf büyük bir hayalin gerçekleşmesinin sonucudur. Sahafları gezmeyi, o güzel kapaklara ve ciltlere hayranlıkla bakmayı ve güzel kitap önerilerini almayı çok severim. Bu yüzden İstanbul'da sahaf festivallerini gezmeyi çok istiyordum ve çok şükür bu yıl yarım saatliğine bile olsa hızlı bir turla gezebilme fırsatını elde ettim. O kadar hızlı gezdim ki rafları araştırmaya ve dolu dolu bakmaya fırsatım yoktu. Bu yüzden Beyoğlu Sahaf Festivali'nde hedef olarak zaten toplamaya çalıştığım Altın Klasikler ve Nobel ödülleri serilerine bakmaya karar verdim hem kapak tasarımlarını bildiğim için raflarda bulması kolay oluyor. 


   Gezmeye başladığımda ikinci veya üçüncü dükkanda bu üçünü aynı sahafta buldum. Birkaç kitap daha vardı ama şömizleri çok iyi durumda değildi o yüden vazgeçmiştim. Bu üçüne 40 lira vererek kârlı bir alışveriş yaptım. Nana'nın kapağına bayıldığımı ayrıca belirtmek istiyorum. Dükandan çıkarken diğer dükkanlarda da bayağı bu kitapları bulacağımdan çok ümitliydim çünkü daha en başta fazlaca bulmuştum ama düşündüğüm gibi hiç olmadı. 


   Vaktim de olmadığı için sırasıyla her bir kısma aceleyle ve hızlı bir göz taramasıyla geçerken başka hiçbir yerde ne klasik ne de nobel serisine rastlayamadım ta ki çıkışa yakın bir dükkanda rastlayana kadar ve ondan da Delikanlı resmen parlıyordu. Bunu da 25 liraya çok uygun bir şekilde aldım. Festival çok hoştu hatta ben gezerken müzayede bile yapıyorlardı. Tahminimden daha az dükkan vardı, bu beni biraz şaşırttı ama doyasıya gezemediğim için de üzgünüm. Ne diyelim sağlık olsun.


   Bir ay önce gibi kitaplığımı düzenlerken elimden çıkarmak istediğim kitaplar vardı. Birazını dağıtmıştım ama elimde kalan yine çok olunca sahafa gidip verdim. Seçtiklerini aldığı için elimde hala kitap var ama gidilecek yerleri belli. Sahafın aldıklarına karşın ben de yerine bu dört kitabı seçtim. 5 kere dolanmama rağmen en sonunda Mutluluğu Beklerken'i fark etmem çok garipti. Bir türlü görmemişim ve alınacak son kitabı arayıp duruyordum ve neyse ki bunu sonunda gözlerim gördü ve okumayı en merak ettiklerimin arasında. 

4 yorum:

  1. Çok güzeller :)
    Bir de arkadakiler :).

    YanıtlaSil
  2. Harika kitaplar, bu nostaljik görünümleri çok hoşuma gidiyor, benim de var elimde böyle bir kaç tane, keyifli okumalar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de goruntuleri nedeniyle daha cok seviyorum. Eskiye ozlem hep var :) Tesekkur ederim :)

      Sil