17 Ocak 2016

Kitap Alışverişi #25 (Ankara Kitap Fuarı '16)


   Kitap fuarı için Kitap Ağacıyla birlikte Cumartesi birlikte fuarda olma planı vardı. O gün sadece iki saat kalabileceğim ve sahafları gezemeyeceğim için, hazır fuara yakınken Salı günü küçük bir gezi sahaf gezisi yaptım ve fotoğrafın sağında kalanları aldım. Genel olarak kendime 100 lira harcama limiti koymuştum ama sahaflarda o 100 lira bitti gitti ve fuarın geri kalanına şöyle bir göz atıp çıktım çünkü Kitap Ağacıyla gezerken zaten o stantlardan alışveriş yapacaktık. 

   Cumartesi günü yani dün, kalabalık bir grupla birlikte yayınevlerini dolandık. Sahaflarda 100 lira zaten yemiştim ama bu yeni kitaplara da 100 lira ayırdım.


  İlk olarak İletişim'e uğradık normalde %20 indirim varmış, bence bu çok az bir oran fuar için. İletişim'den o kadar çok almak istediğim kitap vardı ki bu üçüyle sınırladım. İletişim yayınları kitaplığımda edebiyat dışı birkaç kitap harici yoktu fakat okumak istediğim yazarların çoğu da bu yayınevinde bulunuyor, nedense bir türlü almıyordum. Bu üç kitapla bu zinciri kırdım ve aldığıma en sevindiğim kitaplardan oldular.


   Kitap Ağacı'ndan Sel Yayıncılık'tan Selma Hanımla çok samimi olanlar var ve bende bu yayınevinde olan yazarları okumak istedim. Toni Morrison'ı hiç okumadım ve aslında ilk kitaplarından başlamak isterdim lakin sahaflarda bulmama rağmen alamadım fiyatları nedeniyle. Melisa Kesmez'i merak ettim ama ilk kitabı kalmayınca bunla başlamak istedim. Mumsema Han'ı Selam Hanım gruba genel olarak önerdi. Tarihi hanlarda ve kumaş dükkanında geçmesi benim çok ilgimi çekti ve aldım.


   Pegasus Yayınları'nda indirim oranı %25 imiş. İnternetten %35'e kadar indirim bulunabildiği için fuardan almayacaktım ama aklım Örümcek Ağındaki Kız'da idi çünkü en sevdiğim serilerden. Kitabın fiyatına bakarken stantta bizim Konuk Oburumuz Alican duruyormuş bu yüzden almam için bir bahane oldu yoksa almayarak dönecektim. 

   Kitap Ağacı, Aylak Adam'a uğradılar ben Pegasus'dayken. %50 indirim yapıyorlardı ve stanttaki Erkan Bey kitaplara çok hakim ve çok iyi önerilerde bulunuyor dedi gruptakiler. Bütçemin dışına çıkmamak için stanttan kitap alamadım ama Erkan Bey'in kendi kitabını hediye ederken bende faydalandım biraz. 


   İthaki'den stantı komple almak istiyordum ama nerde o para. Bir bölümde %50 indirim varmış, genel olarak da %25. Amerikan Tanrıları listemin başındaydı o yüzden bunu alıp çıktım ama şuan hafif bir burukluk var çünkü ilknokta'da 23,4 liraya düşmüş :(


   Ruhlar Evi'ni Kitaplarla Beslenmek ve Pinuccia'nın Kitapları çok beğenmişti ve önerdikleri günden beri aklımda ama basımı yok. Nadir Kitap'ta çok az ve olanda çok pahalı. Gezdiğim üçüncü sahafta Can Yayınları'na bir göz gezdirirken görmemle almam bir oldu çünkü 25 liradan verdi sahibi. O sırada Susan Sontag'ı gördüm. Makaleleriyle çok ünlü ama acaba romanı nasıl merakıyla aldım. Altın Klasikleri'de buldukça alırım ve bu da aynı sahafta sadece 5 liraydı.


  Diğer sahafta Altın Nobellere rastladım ve tahminimden daha çok buldum. 


   Sahafın da bana yardımcı olmasıyla 5 tane güzel Altın Nobelleri 55 liraya aldım. Bütçem bitince son olarak sahafları gezerken yeni bir Allende kitabına rastlamıştım bir sahafta 15 liraya görüp vazgeçtim daha sonra tesadüfen yeni bir sahafa göz atarken umudum olmamasına rağmen bu kitabı buldum ve bana 10 liraya verdi. 


   Genel olarak fuardan ziyade internetten çok daha uyguna kitaplar bulunabiliyor. Fuarda indirim oranları gerçekten çok az ama bir nedeni de yer kiralıyorlar, yine de %30 oranında indirim beklerken genel olarak %20-25 arası indirim olması pek tatmin etmiyor. Buna rağmen kitaplara bakıp, alıp anında elinde olması hissi başka bir şey. Bu yüzden fuara gidip indirimden memnun olmasak bile az da olsa kitap alıyoruz veya atmosferin verdiği nedenlerden dolayı da bazen de bütçemizi çok aşsak da kitap alıyoruz. 

8 yorum:

  1. Kitap fuarlarında indirim olmasa bile insanın alası geliyor :)) Amerikan Tanrıları merak ettiğim ettiğim kitaplardan biri. Sahaflardan aldıklarını çok uyguna almışsın :)) İyi okumalar! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ve o almamaya dayanma hissi çok zor bir şey :) Bende merak ediyorum ve özel baskısı çıkınca bir fırsat olarak aldım :)
      Evet genel olarak uyguna aldım sahaflardan, bazen gerçekten pahalı diyebiliyorlar.
      Teşekkür ederim ^-^

      Sil
  2. Çok güzel kitaplar almışsınız. :) Kitap fuarlarına bayılıyorum ancak çok fazla kitap almamaya da dikkat ediyorum çünkü dediğiniz gibi çok fazla indirim yapmıyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :) Maalesef beklediğimizi çok bulamıyoruz. Yine de şöyle bir hayalim var; bir gün istiyorum ki elim kolum dolu poşetlerle çıkayım, hatta o poşetleri taşıyamayacak duruma geleyim. :)

      Sil
  3. İstanbul'daki kitap fuarında da indirimler çok azdı :/.
    Sahafları da pek gezemedim, sadece iki tane kartpostal bulup sevinmiştim :).
    Ama dediğiniz gibi yine de gezmek zevkli oluyor, insan kitapların arasında kalınca çok istediği kitapları beklemeden alıveriyor :).

    Bir de kitapçılara gittiğimde gözden kaçırdığım yazarlar ya da kitaplar fark ediyorum fuarlarda. İnternetten alışveriş yaptığımda zaten alışkanlıklarımın dışına pek çıkamıyorum, fuarlar bunun için harika bir fırsat oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüyap'a bir kere bile gidemedim, gitmeyi de çok istiyorum ama indirim oranın az olduğunu görünce hevesim çok kalmıyor.
      Sanırım sahaflar için Sahaflar Festivali en güzeli olur diye düşünüyorum ama ona da gidemedim. Gerçekten güzel kartpostallar veya fotoğraflar çıkıyor.
      Değil mi? Kocaman bir kitapçı ve bir çok kitap severle bir arada gezmek çok güzel.

      Haklısınız, internette bizim seçtiğimiz veya popüler kitaplar ön planda ama yeni yazarları tanımak adına fuarlar biçilmiş kaftan :)

      Sil
  4. Çok hoş kitaplar almışsınız, iyi okumalar :))

    YanıtlaSil