16 Kasım 2013

Kitap Hırsızı - Markus Zusak



Martı Yayınları
574 Sayfa

  Daha önceden yazarın Hiç Kimse Sıradan Değildir adlı kitabını okumuştum. Onu okumamdaki sebep aslında bu çok beğenilen Kitap Hırsızı'nı okumak içindi. Yazarın Türkiye'de çıkan ilk kitabı nasıl diye bu kitaptan önce okumak istemiştim. O kitabı okuduktan sonra istediğim tadı pek alamamıştım bu nedenle de bu kitabı geç okuduğum için çok üzüldüm. 
  Nazi Almanya'sında okuma yazma bilmeden bir olay sonucu elinde aldığı ilk kitaba sevdalanan Liesel. Kitabı okuyabilmek için çalışmalara başlar ve elinde artık sadece tek kitap olmaz. Bir kitap için neler yapılır, ne anlam ifade eder Markus Zusak bunu çok çok güzel yansıtmış. Sadece kitapla kalmayıp o dönemde yaşayan çatışmalar, sorunlarla birlikte gerçek anlamda içime işledi. Hikayeyi anlatan da çok farklı olunca kitap mükemmele ulaştı benim için. 
  Kitap bittiğinde önceki kitapla bu kitabın yazarı aynı mı sorusu takıldı ve kesinlikle hayır diyorum. İstediğimi bu kez buldum. Filmi sanırım Şubat 2014'te çıkacak, bunu okuyup bir de filmine gitmek harika olacak. Eğer okumadıysanız şu soğuk günlerle birlikte bu kitap çok güzel gider...

2 yorum:

  1. bu kitabı gerçekten çok merak ediyorum

    YanıtlaSil
  2. Vaktiniz varsa eğer sineması çıkana kadar okumanızı tavsiye ediyorum ^^

    YanıtlaSil