12 Kasım 2013

Kitap Alışverişi #10


  Evdeki çokça alınan kitapları görüp daha da kitap almayacağım demiştim ama yok hemen bozdum. 1-2 hafta önce hiç gitmediğim bir sahafa gidip nadir kitapta görüp Çalıkuşu'nun eski basımını almaya gitmiştim. Sonra tozlu bir şekilde gördüğüm Charles Dickens'ın İki Şehrin Hikayesi ve Emile Zola'nın Germinal'i eklendi. 
  Ankara Bahçelievler 3. Cadde'nin ara sokağında Han Kitabevi var oranın sahibi çok ilgiliydi ciltli eski basım kitaplara baktığımı anlayınca bana önerilerde bulundu ve elim kolum dolu çıktım :) Yüksek raflarda kitaplar olup tam giremediğim yerler olunca biraz bakamadım daha da baksam bilmiyorum nasıl olurdu. Tüm paramı yatırırdım herhalde. 


  Rüzgar Gibi Geçti'yi rafta görünce meşhur olan filmin kitabını hemen almak istedim. Çalıkuşu'nun yaprakları kopsa da şu halini okumak istedim. Evdeki Çalıkuşu'nu yıllar önce okuyup birine vermiştim. Yerine bu kitabın gelmesi harika oldu. Fırtına Çıkınca kapağı nedeniyle geldi. 


  Germinal'in cildi çok güzel, daha önce aldığım bir kitabın cildinin farklı rengiymiş zaten. John Steinbeck'i görünce yine kaptım. Öbür kitapta Charles Dickens. 


  Tom Jones'u kapağına vurulup aldım ve kitabevinin sahibi övgüyle bahsetti. Eve gelip bir kitabın içini açtığımda o da Tom Jones imiş. Ama onun kapağı olmayınca aklımda kalmamış. O kitap o zaman hediye edilmeyi bekleyecek. Anna Karenina'yı önceden ciltli almak istiyordum sonra almayı unutmuşum yine kitabevinin sahibi gösterince kaptım :) Madame Bovary'i bırakacaktım çok kitap aldım diye bütçemi kat kat aşmıştım. 5 tl'ye verince aldım. 
  Sonuç olarak böyle yerlere tek kitap diye gidip de çok kitapla çıkmaya hazırlıklı olmak lazımmış. ^^

(Not: Ankara'da yaşayan olarak Tüyap'ta olmaması nedeniyle Tüyap'a gidip aldıklarını gösterenleri çok çok kıskanma amacıyla bu yazı hazırlanmıştır. Seneye evdeki okunmamışları bitirip para biriktirerek gitmeyi planlıyorum.   )

11 yorum:

  1. Sahaftan almış olduğun kitapların tek bir tanesini Tüyap kitap fuarından almış olduğum onca kitaba değişmem. Bayıldım, bayıldım ve de çok, çok kıskandım =)
    Ankara'dan İstanbul'a fuara gittim. Memnun kaldım ama şu kitapların bana göre hazineler. En yakın zamanda bahsettiğin kitabevine gitmeyi istiyorum. Bana açık adresini verebilir misin?

    YanıtlaSil
  2. 3. caddede öyle bir yer olduğunu bilmiyorum, tam olarak adres gönderebilir misin? :)

    melodramblog@hotmail.com

    YanıtlaSil
  3. @kitaplarla beslenmek Bende kesinlikle değişemem ama orada da sahaf bölümüne hatta Beyoğlu sahaf festivaline bile gidememek üzüyor beni.
    Kitaplarınız hayırlı olsun :)

    Adresi vermek istemiyorum, ben gidince bulmazsam diye :D
    3.cadde deki Migros'un karşı sokağı 49. Sokak olmalı onun hemen bi kaç adım ilerisinde. ^^

    YanıtlaSil
  4. 1. Tüyap'a gidemedim diye üzülme, hem çok uzak yollarda ömrün geçiyor, hem indirimler az hem de çeşitlilik öyle fazla değil.
    2. Acı Hayat'ın orjinal adı ne acaba? hiç duymamıştım.
    3. Germinal'i izledim geçen hafta. Harika bir hikaye. Umarım beğenirsin.

    YanıtlaSil
  5. 1. İşte gidemeyince bir kere olsun görmek istiyorum :)
    2. Duymaman çok normal çünkü 1964'lerde Acı Hayat diye çevirmişler. Orijinali "The Winter of Our Discontent ". Şimdilerde Mutsuzluğumuzun Kışı, Kaygılarımızın Kışı diye çevirmişler.
    3. Germinal'i sanırım bir 5 aydan önce okuyamayacağım. O zaman kitaptan sonra filmi de izleyeyim. Teşekkür ederim ^^

    YanıtlaSil
  6. Çalıkuşu dışında Fırtına Çıkınca yı okumuştum. Eski basım kitaplar çok hoşuma gidiyor zaten onu da sevmiştim. Onların tadı bambaşka (:

    YanıtlaSil
  7. Kesinlikle öyleler bende bu kitapları doya doya okumak için sabırsızlanıyorum :)

    YanıtlaSil
  8. Harika görünüyorlar!
    Ah, bu Ankara'daki sahafların adreslerini falan yayınlayın lütfen, biz de gidip karıştıralım, nasiplenelim *.*

    YanıtlaSil
  9. Teşekkürler ^^
    O zaman yakında hemen bildiklerimi bir hazırlayım :)

    YanıtlaSil
  10. Harika kitaplar. Keyifli okumalar.

    YanıtlaSil
  11. Evet çok güzeller. Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil