7 Kasım 2013

[Blog Tur] Yağmurdan Kaçmayanların Şarkısı - Melda Uytun | Kim Ne Demiş ?




"Hayallerimiz için çabalamayı bıraktığımızda kendimizi iyileştirme şansını da kaybettik."


Kitap: Yağmurdan Kaçmayanların Şarkısı
Yazar: Melda Uytun
Yayınevi: Potkal Kitap
Tür: Fantastik
Sayfa Sayısı: 143
Fiyat: 11 TL

Hayallerinizle kurduğunuz bir dünyada tek başına yaşamak ile hepimizin birlikte kurduğu bir hayalle şekillenmiş dünyada yaşamak arasında sıkışıp kalsaydık ne olurdu? İnsan hayalinde yalnızlığı değil "hayal" arkadaşını arar. Bir ortak düşe onları da çağırır, çağırmak ister. İşte bunun için hep birlikte bir sinema salonunda korkudan titrer, sevinçten güler, ıstıraptan ağlarız. İşte bunun için bir tiyatro sahnesinde oyuncunun bir tek repliği bizi günlerce güldürür. İşte bunun için kitaplar okur ve o kitapları yazarız. Ortak bir hayale çağrı için...

Blog turuna katılabileceğimi hiç düşünmemiştim hem de Kitap Oburları ile. Harika oburlara teşekkürlerimi sunuyorum :) Bu nedenle sürpriz olarak karşınızdayım ve ilk yazım olması nedeniyle de sanki televizyonlarda röportaj veriyormuş gibi heyecanlıyım :) Şimdi geçelim yorumuma...

  Kitabın içine geçmeden dışına bakalım. Kitap kapakları benim için çok önemlidir, kitabın kapağı o kitabın türü içeriği hakkında ipuçları verir, gözlerimizin doyumunu sağlar ve kitabı aldıran da büyük bir etkendir. Yağmurdan Kaçmayanların Şarkısı'nın kapağı kötü değil, güzel olabilirdi eğer romantik tarzda bir kitap olsaydı. Bu kitabı bilmeseydim fantastik olduğu aklımın ucundan geçmezdi.
  Dışına bu kadar laf ettikten sonra içine bakınca böyle güzel bir kurgu, temeli güzel olan, fantastik ögeler barındıran bir kitapla karşılaşacağımı hiç düşünmezdim. İsimlerin elfçe olması kitaba hoşluk katıyor. Hayalleriyle yaşayan ama sonraları hayallerini kaybeden Ireth ile başlayan bu öykü Hayalcilerin Kuzgun tepesinde toplanmasıyla ortam hareketleniyor. Kitapta fazla ayrıntı olmaması çabuk bitmesi beni biraz olsun üzdün. Çünkü elimden bırakıp tekrar okumaya başladığım da o ortama çabucak adapte olabiliyordum. 
  Hayalleri olan biriyseniz bu kitapta kendinizi bulmanız mümkün. Hele de öğrenci olunca sınavlar yüzünden kaç tane hayalimizden vazgeçiyoruz, sınavlara giden zamanlarla zamansızlıkla yaşanan büyük sorunlar... Fantastik ve hayallerle bezeli bu güzel kitap tüm Hayalcileriyle buluşması dileğiyle. 

Kim Ne Demiş ?


Meriko Saksı – Goodreads
Sıkıcı gri gerçek dünyadan tatlı bir hayale açılan kapı bu kitap. Hayalcilerle birlikte sizi de kolunuzdan çekip götürüyor Kuzgun Tepesi'ne. "Gerçek olmayan bir şeyi hayal edemezsiniz."

Tuşların tıkırtısı – tuslarintikirtisi.blogspot.com
Eğer hayalleri olan insanlardan biriyseniz, bu hayalcilerin her birinde kendinizden minik parçalar bulabilirsiniz, belki benim yaptığım gibi arada bir kitabı kapatıp kendi kendinize gülümseyebilir veya kızabilirsiniz de.

Müge Şenel  - Yitik Ülke okur mektubu
Farklı renk tonlarının bir araya gelip, zihninizde hayalciliğin eşsizliğini, damağınızda fantastik ögelerin tadını bırakan bir roman.

Deathmosphere -eksisözlük.com
yağmurdan kaçmayanların şarkısı' nın gerçek dünyadan kaçışın kestirme yolu olacağından yayınlanmasını heyecanla bekliyorum.

Selin – slnnn.blogspot.com
Ireth, Estelwen, Daeron ve Lona'yı anlatırken büyük hayalleri olan herkesi anlatıyor belki. Kendisini, seni, beni, onu, hepimizi...

1 - 7 Kasım Tur Programı 

1 Kasım raflarinarasindan.blogspot.com  |  Kitap Yorumu - Çekiliş
Kasım pinucciasbooks.blogspot.com  |  Kitap Yorumu - Ön Okuma
Kasım mirielenda.blogspot.com  |  Kitap Yorumu - Bunları Biliyor musunuz?
Kasım sohbetedecekkimseyok.blogspot.com  |  Yazarla Söyleşi
Kasım sssuigenerisss.blogspot.com  |  Kitap Yorumu  -  Yazar Tanıtımı
Kasım thcodex.blogspot.com  |  Kitap Yorumu - Alıntılar
7 Kasım segesegese.blogspot.com | Kitap Yorumu - Kim Ne Demiş ?

  

2 yorum: