23 Kasım 2013

Ankara'daki Sahaflar


Bildiğim, gittiğim ve bazılarına gitmediğim sahaf adreslerini topluca yazayım.

1. Kızılay'da Zafer Çarşısının yanında Adilhan Çarşısı var. Çarşıya bir çok yerden giriş var ama Atatürk Bulvarı üzerinden girerseniz ilk kat size daha çok yeni ve eski test kitapçıları gibi gelebilir. Üst katlara çıktığınızda sahaflar başlıyor. Bir çok eski dergi ve ikinci el ya da antika değerinde kitap bulabilirsiniz. Açıkçası bir gün bile rahat gezemedim çünkü mekan dar, kitap çok. Yerlerde de kitap olunca her yere rahat girmek olanaksız. Aklınızda kitap varsa gözünüze çarpan bir şey olursa o zaman bulabilmek iyi olur, zaten çoğu depolarında oluyor. Fiyatlar orta mı desem bilemiyorum değişiyor genelde ama pazarlık yaptığımda indirim pek olmuyor maalesef. Yine de bir çok sahafı barındırdığı için sevdiğim bir yer.

2. Kızılay'da Karanfil Pasajı. Adilhan gibi burası da ama daha çok test kitapları ve yeni kitaplar var. Ortada bir dükkan vardı orada çok çok güzel kitaplar vardı ama uzun zamandır gitmiyorum. Fiyatlar yine Adilhan gibi indirim pek yok.

3. Kızılay'da Sakarya Caddesinde Barlar Sokağının diğer yanı ya da Ziya Gökalp Caddesindeki Mado'dan sola dönünce Aksoy İşhanı var. Orada da sahaflar var fakat bir kere çok ıssız görüp giremedim :) Ondan fiyatları vs. hakkında bilgim yok. Bir arkadaşım genelde oradan alır, güzel demişti.

4. Tunalı Hilmi Caddesinde Tunalı Pasajının alt katı. Pasaja girmiştim ama sahaflara uğrayamamıştım. Nadir Kitap'ta gördüğüm kadarıyla sağlam kitaplar var. Hatırladığım kadarıyla çok fazla dükkan yoktu.

5. Bahçelievler 3.Caddede Migros'un karşı sokağında azıcık ilerlediğiniz de Han Kitabevi var. Eski yeni bir çok kitap var. Sahibi çok ilgili, vaktiniz varsa size birçok kitap çıkartır. Mekan yine dar ve rahat bir gezme yok ama olsun. Deposunda da kitap olduğu için aklınızda kitap varsa sormanız iyi olur. Fiyatları bence Kızılay'dan iyi indirimde yapıyor.

6. Bahçelievler 7. Caddenin bir üst sokağında sanırım Güven Sahaf var. Büyülü Fener'e çok yakın. Buraya da daha önce girmedim sinemaya giderken bir girişini gördüm. Zaten Nadir Kitap'ta bir şey arasanız genelde bu sahaf çıkar. Çok geniş bir arşivi var. Haliyle sağlam kitaplar ve sağlam fiyatla var. Bu nedenle de girmeye korktuğumu söyleyebilirim :)

7. Batıkent'te önceki alışverişimi yaptığım yeni taşınan Selene Kitabevi var. Şimdiye kadar en memnun kaldığım yer bunda tabi ki mekanın genişliği he kitaba rahatça bakıp gezme olanağı çok fazla. Sahibi çok ilgili. Yeni kitaplarda var eski kitaplarda var, aynı oranda gibi. Fiyatları iyi, indirim de yapıyor. Bana da yakın daha da bir şey istemem :)

8. Son olarak Aşağı Ayrancı Pazarında her ayın ilk pazar günü kurulan antika pazarı. 1 Aralık'ta yolunuz düşerse uğrayın. En son gittiğimde koca iki tezgah kitaplarla doluydu ve hepsi 1 lira idi. Başka tezgahlarda antika değeri kitaplara rastlayabilirsiniz.


Benim bildiklerim bu kadar elbette daha başka nereler de vardır ama haberdar olduklarım bunlar. Sizinde bildiğin başka yerler varsa yorum yazarsanız çok mutlu olurum :) Şimdiden gideceklere de iyi alışverişler ^^

4 yorum:

  1. Ah çok teşekkürler. Hemen yer imlerine falan ekleyeyim bu sayfayı. Ben Ankara'ya geleli bir sene oldu ama pek bir yer öğrenemedim. Bir de öğrencilik hali işte... Sahaf gezmeyi çok istiyorum. Bir hafta sonu arkadaşlarımı da kolundan tuttuğum gibi sürükleyeyim :)

    YanıtlaSil
  2. Rica ederim ^^ Sahaflar da kıyıda köşede olduğu için görmemek doğaldır. İyi gezmeler ^^

    YanıtlaSil
  3. bu yazı çok güzel olmuş teşekkürler :) ankara sahaflarıyla daha güzel bence :)

    YanıtlaSil