24 Kasım 2016

Kitap Alışverişi #27


   Nisan'dan beri kitap almıyordum ama son dönemlerde okul için bir şeyler alınca yanına merak ettiğim bir kaç bir şey de ekledim diye yazarken fark ettim ki alanım adına sadece 3 kitap (belki 5 de diyebiliriz) alıp gerisi genel merakım üstüne alınmış olanlar.  Kitap almak için buralara bahane yazmama gerek yok sanırım. ^-^


   Bir arkadaşımla konuşurken muhabbet arasında Mutlu Prens geçti ve okumadıysan oku çok hoş bir kitap dedikten sonra alışveriş sitelerine bakındım ve bu İngilizce versiyonunun kapağı çok hoşuma gitti. Book Depository'de çok uçuk bir fiyat olmayınca bu edisyonunu almaya karar verdim. Book Depository'i denemek amaçlı kitap aldığım için 2 yıldır aklımda kalan ve gördüğümde almadığıma pişman olduğum Dubliners'ini de en sonunda aldım. Tabii aldım sürede dolar bu kadar da uçuk değildi. İlk önce The Happy Prince'i yolladılar 12-13 iş gününde geldi ve ben yanında Dubliners de gelir diye düşünmüştüm ama gelmedi ama hala yola da çıkmış gözükmüyordu. Mail attığımda 12 gündür yola çıkmadığı söyledim ve hatalarını kabul edip hemen ertesi gün yolladılar. Çok hafif kapağında hasar var ama yine de geldi. Sonuçta aksaklık olsa da ilgileniyorlar. Bu bakımdan memnun kaldım ama alacağınız kitaplar ciltli ve kalın kitaplarsa öncelik olarak Amazon'a bakmanızı tavsiye ederim daha ucuza gelebilir. Her ne kadar Book Depository dünyanın her yerine ücretsiz gönderim dese de ip adresinden ülkeyi belirleyip fiyatlara kargo ücreti eklenmiş oluyor. Fakat Amazon'da böyle ciltsiz ve normal kalınlıklardaki kitaplar da Amazon daha pahalıya gelebiliyor. Sonuç olarak hangi kitabı alacaksanız iki siteyi de kontrol etmekte fayda var. 

   Rebel of the Sands'a D&R'ın mağazında 24 lira gibi bir fiyata denk geldim ve bu kitabın kapağını çok beğeniyordum. Uçuk fiyatlarda olmadığı için bunu internetten almakla uğraşmadım. 


   Portakal Sanat'ın 100. yılına özel çıkardığı dört kitaptan bu ikisi elimde yoktu o yüzden alışverişimin nedenini bu kitaplar oluşturuyor. Elime geçince hemen başlamak istemiştim ama olmadı sanırım biraz ara verip daha az yoğun olduğum dönemde başlamayı düşünüyorum. 


   D&R'ın indiriminde bazı kitaplar 9.90 ve %50 indirimdeydi. O yüzden merak ettiğim bu ikisini aldım. Aslında Ölçüler kitabını almak istiyordum ama hiçbir yerde kalmamış ben alana kadar. Şimdi kampanyada kitaplar değişmiş Sanat ve Mitoloji kitaplarını almak istiyorum ama büyük ihtimalle onları alana kadar yine bitmiş olacaklar. :( 


   Ekim ayında okuduklarımda yazmıştım Bir Türk Kadının Avrupa İzlenimleri'ni nasıl sevdiğimi. Hâl böyle olunca Zeynep Hanım'ı daha yakından tanımak için kitapta tavsiye edilen Haremden Kaçanlar ve Oryantalizmi Yeniden Düşünmek kitaplarını büyük bir hevesle satın aldım. Okumak için çok meraklanıyorum ama güzel vakitlerimi vermek istediğim için yine şu aralar okuyamıyorum. Yanlardaki iki kitabı alırken Eganba'yı tercih ettim denemek istediğim için ve kargo geldiğinde fark ettim ki aldıklarımın arasından bir kitabı koymamışlardı ama sitede teslim edildi diye gözüküyordu. Aradığımda durumu ilettim, anlayışla karşıladılar ve yolladılar. Yine tercih eder miyim? Fiyatlarına ve stok durumuna göre yine tercih edebilirim. 


   Bu kitapları aldım ve ben bu yazıyı yazana kadar çoktan okumuş oldum. Bu yüzden yazıları geçen ay okuduklarımın içinde.


   Bu kitaptan hiç haberim yoktu ama Pinuccia bana hediye edince gözlerimden kalpler çıkıyordu. Nasıl teşekkür etsem az. Kitaba göz atınca sahaflar hakkında tam bir araştırma kitabı. Tablolarla, grafiklerle, dönemin sahaflık yapanların listesiyle ve kaynakçası epey kalın olan bir kitap. Yavaş yavaş ama çok merakla okuyacağım bir kitap olacak. 


   Okul için alınanlardan. Beyaz Küpün İçinde'yi bitirdim fakat daha Sanat ve Gölgesi'ne geçemedim. 


   İstanbul'a birkaç günlüğüne gittiğimde İstanbul Modern'e uğradığımda Türk Plastik Sanatında İlkler kitabının indirimde olduğunu ve böyle bir kitaba hep ihtiyaç duyduğumu hissediyordum çünkü Türk Sanatı'nda kaynak yetersizliği ve neyin ne zaman yapıldığı bilgisine ulaşmak kolay olmuyor. Bu nedenle bu kitabı aldığım için çok mutluyum. Dolmabahçe Sarayı'na uğradığımda fotoğraf çekimine izin verilmediği ve o şaşaaya tekrar bakabilmek için müze mağazasından bunu aldım.


  Okulun kırtasiyesinde bu kitaba çok denk geliyordum ve 75 lira olduğu için geri duruyordum ama grafik tasarımı tarihi için çok sağlam bir kitap. Şimdi altıncı edisyonu Amazon'da indirimle 70 dolar olduğu için dördüncü edisyonda bu fiyata bayağı tatmin oldum ve okuldan başka bir yerde bulabileceğimi düşünmediğim için daha da fazla bekletmeyip almayı tercih ettim. İleride iyi bir param olur o zaman yeni baskısını almayı düşünürüm. :) 

2 yorum:

  1. Bookdepository ile ilgili görüşlerine tamamen katılıyorum :). Hatta ciltli kitaplar genelde ya Amazon'da daha ucuz oluyor, ya da Bookdepository ile birkaç dolar fark ediyor ki her iki durumda da Amazon'u tercih ederim.
    Ben de Puffin hardcover Peter Pan aldım, cildi kötü durumda geldi. Ciltsiz kitaplar için de BookDepository'den çekiniyorum ama Amazon'da da shipping eklenince paperbackler baya pahalı oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Shipping eklemese Amazon'u tercih edecegim ama olmuyor :(
      Aaa Peter Pan icin uzuldum. The Happy Prince cok iyi durumda geldi ama Dubliners muthis bir kondisyonda degildi maalesef. Elimizdekilerle yetiniyoruz maalesef :(

      Sil