27 Şubat 2016

[Blog Tur] Linger No:1 Ölüm Vahşi Bir Gecedir - Edward Fallon | Alıntılar


Kitap: Linger No:1 Ölüm Vahşi Bir Gecedir / Dying is a Wild Night ( A Linger Thriller #1)
Yazar: Edward Fallon
Yayınevi: İndigo Kitap
Tür: Fantastik, Korku
Sayfa Sayısı: 285 Sayfa

   Lise ikinci sınıfta yaz tatilinde sıkıntıdan elime aldığım polisiye bir romanla kitap okuma alışkanlığım hızla gelişmişti çünkü elimden hiçbir polisiye, korku romanlarını bırakamıyrdum. Hala daha ara ara çok severek okurum. Bu nedenle hafif fantastik ve korku ögelerinin birleşimi olan Linger'ı görünce şöyle böyle umutluydum. 

   İlk bölümlerinden itibaren bir gizemle başlayan kitap, daha sonraları içine gerçekten çekmeyi başarıyor ve kısa sürede bitirttiriyor. Fakat belli bir noktaya kadar basımda yazım hataları o kadar çoktu ki kitaptan bir soğuma geliyor. Yine de kitaba başlayınca klasik polisiye tadı geliyordu ama öyle bir karakter ortaya giriyor ki ortamı fantastik bir havayla dolduruyor. Sonu açıkcası beni fazlasıyla tatmin etti ve merak ettirdi ki zaten bu seri şuan 5 kitaplık bir seriymiş. Güzel bir kitap ve biraz yazım hatalarına uğramış maalesef ama seriye devam etmem sanırım.

ALINTILAR

- Sesindeki zehri hissedince şaşırdı ama yarası hâlâ açıktı ve onu saklayacak havasında değildi. 
- O gün gelecekti. Adı gibi emindi bundan.
Ve geldiğinde de, öfkesini kana bulayacaktı. 
-... sevdiğiniz insanların sanki hastalıklı birer hayvanmış gibi kesilmelerinin nasıl hissettirdiğini anlamadığımı söyleyerek sizi aşağılamayacağım. 
- Sen Tanrı rolünü oynayıp insanların gelecekleri üzerine sadece varsayımlar ve paranoyak fantezilere dayanarak kararlar veriyorsun... 
Eğer insanlar bu çizimleri neden yaptığımı bilseydi, yeteneğime özenmezlerdi.
- Hissedebiliyorum, Kate. Her tarafımdalar, hissedebiliyorum. 
- Şu an için önemli olan tek şey nereye gittiğimiz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder