Everest Yayınları
511 Sayfa
20 TL
Ahmet Ümit'in her kitabını okumasam da tarzını genellikle çok seviyorum çünkü tarih ve polisiyeyi o kadar sürüklüyor ki bir bakmışsınız kitap bitmiş. Geriye çok güzel bilgiler ve hisler bırakıyor. Özellikle Patasana ve İstanbul Hatırası favori kitaplarım.
"Şahane bir aşk, çoğu zaman harcanmış bir hayat demektir. " sözü bizi ön sayfada karşılıyor. 21 yıldır sevdiğini kadını bekleyen bir tarih profesörü. Yıllardır beklediği kadın bir gün telefon gelir, akşam yemeğine davet edilir. Psikolojik füg hastalığı olması sebebiyle bir an da kendini sevdiği kadının dairesinin kapısında bulur ve ölmüştür. Cinayeti kendi işlediğini düşünür ve bunun üzerine gelişiyor. Tabi birde kitabın en güzel yerleri İstanbul'un fethi bölümleri ve arka kapakta yazdığı gibi Fatih Sultan Mehmet'in ölümü hakkında şüpheler yer alıyor.
İlk bölümlerde annesinin,babasının,teyzesinin, kendisinin iç sesleri çok fazlaydı ve bu yüzden sıkıldığım durumlar oldu, sonuna doğru hareketlenip bizi ters köşeye yatırıyor. Ama bu kitapta beklediğimi çok alamadım, ağırlıklı olarak psikolojik, tarih içermesi ve polisiyenin az olmadı nedeniyle. Kitaptaki emek çok fazla bunu okurken anlayabiliyorsunuz ve arka sayfadaki kaynakçada bunu çok güzel belirtiyor.
Sonuç olarak Ahmet Ümit'in diğer kitaplarında ki tadı vermiyor ama o beklentiye girmeden okunacak güzel kitaplardan...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder