18 Eylül 2016

Kırtasiye Alışverişi #14 (Aliexpress.com)


   Yaz başında verdiğim Aliexpress siparişinde kendimi stickerlara boğmuş olabilirim. Yanında çok beğendiğim ürünleri de ekledim, eh bir kısmında da pişmanlık var. Hatta bazıları hiç gelmeyecek sandım çünkü iki ayı geçmesine çok yakın teker teker döküldüler. Ayrıca her zaman ki gibi gelen bir ürünü de koymayı unutmuşum.


   Elimde genelde düz veya geometrik desenli bantlar vardı ve en son alışverişimde yaldızlıları toplayınca, bu sefer desenlilere yöneldim. Sol üstteki kutudan iki bant çıkıyor ve üç metre uzunluğundalar. Bu nedenle bantlar çok ince geliyor ve mavi rengin ağırlıklı olduğu banta bir ezilme var; bu da bantı çekince istenmeyen yerde ayrılmalar olabiliyor. Bantları House of Novelty'den aldım ve bu satıcıdan genelde çok memnun kalıyorum. 
   Bu fotoğrafta olması gereken bir ürün daha var: bir kutuda kısa da olsa bir sürü çeşitte renkli bantlar var. Hepsinin linkini aşağıya ekliyorum.

Fotoğrafta olmayan ürünün linki, sol üst ikili bantların linki, kimonolu japon kızlı bantın linki, mavi çiçekli bantın linki, pembe çiçekli bantın linki, siyah renkteki bantın linki.



   Minik minik kutuların içinden çıkan ürünleri çok seviyorum. Burada Molang'lı ve çiçek temalı iki kutunun içeriğinde bulunanlar var. Çiçek temalı da bir kaç tane deseni beğendim ama gerisi idare eder gibi. Yine de mektupları kapamak için tatlı bir yol. Molang'lıda her birinin deseni farklı farklı ve bu ürünü çok sevdim.

Molang'lı kutunun linki, çiçekli kutunun linki.


   Elimdeki Ipad kılıfı o kadar berbat haldeydi ki yenisinin arayışı içindeydim ve içime en çok sinen bu oldu. Ipad kılıfı için ince kapaklı ve altın sarısı bir şeyler bakıyordum ki bulabildim (sitedeki fotoğrafta daha açık renk duruyor aslında). Arkası da mat saydam plastik ama köşelerinden plastik içeriden çatlamış gibi. Yine de beğendim hem satıcısı ilgili hem de çok pahalı değil. 

   Geçen siparişimde  altın sarısı kağıt tutacaklarından aldığımı sanıyordum ya da bana gümüş rengini yollanınca o eksiği kapamak istedim ve yanına hemen rose goldlar da eklendi. 

    Bu stickerlara bayıldım. Minik minik karakterli çok sevimli. Çiçekli ve kavonoz içindeymiş gibi duran stickerlar ise harika. Mat dokuları var ve yapıştırınca da çok güzeller. Altınlı kısımları da çok kaliteli. Tek sorunu satın alırken tasarımını seçemiyorsunuz ama içimden geçenin gelmesi harika oldu. 

Ipad kılıfının linki, kağıt tutacaklarının linki, karakterli stickerların linki, çiçekli stickerların linki


   Molang'lı yapışkanlı not kağıtlarının dört deseni var. Hediye etmeye de harikalar bence. 

   Garden memo-it'in tasarımı yine seçilmiyor. Gönlümden geçen bu veya başka mavi çiçekli bir tasarımdı ama yine de istediklerimden birisinin gelmesi iyi oldu.

   Not defterleri A5 boyutunda. Satıcı dörtlü olarak ve biraz pahalı satıyor gibi geldi. Diğer ikisi bende değil ama bu bu üründen memnun kalamadım çünkü bir defter hariç diğerlerinde hep kırılmalar vardı ve defterin dış kapak baskısı iyi bir kalitede ve net bir şekilde basılmamış. İç sayfaları sarımtrak bir renkte ve dışına rağmen iç yaprakları kalın ve güzeldi. 


Molang'lı not kağıtlarının linki, Garden not kağıdının linki, not defterlerinin linki


   Stickerların hemen hemen hepsi Molang'lı ve hepsinin kalitesi çok iyi çıktı. Linki

   Böyle sıraladım ama bazılarını fotoğraf çekiminden önce kullanıdığım için boşluklar var :)


Link. Genel olarak bu satıcıdaki stickerları seviyorum. 


Link



   Matruşkalı stickerı Ankara Galeri Ekin'den aldım ve çok sevdiğim için aynısından bir tane daha aldım hemen.  Diğeri My Little Friend. Linki.


   Geyikli ve karanlıkta parlayan kartpostal setinin içinde güzel tasarımlar var ama 2/3'ünü çok beğenmedim. Kutusundaki o matlık çok güzel ama kartpostalların baskısı parlıyor, onları da mat yapsalar harika olacakmış. 

   Kiraz çiçekli zarfları çok beğendim ama maalesef çoklu şekilde satılıyor. Yine de aldım. Kağıdı aydınger yani mat ama yarı saydam yapısı var. Bir kaç tane paketlemeden dolayı ezilmiş gibi olan olsa da zarfların güzelliğinden bu kusura takılmadım. 

Kartpostalların linki (aldığım satıcının linkinde yoktu ben de başka bir satıcıdan ekledim), zarfların linki. 


   Okulların açılmasına yakın kırtasiyeler en gezilesi zamanlar oluyor. Açıkçası uğramak istemiyorum çünkü gördükçe alıyorum. Mesela Nezih'te çok güzel defterler gördüm ama almadım. Şimdi aklımda beni al, beni al diye nasıl dönüyorlar. O.O 

7 yorum:

  1. Muhteşem şeyler gerçekten bayıldım:) bu arada ben de geçen ay House of Novelty'den bir kaç tane bant aldım, yine o poşet içindeki karakterli stickerlardan aldım, bu arada çiçeklisi harikaymış nasıl kaçırmışım onu:)) ben de kartpostal almıştım ama benimkiler farklı, bendeki mektup temalı ve suluboya desenliydi, güle güle kullanın, hepsi harika:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim :) gercekte guzel urunler satiyor o satici. Cicekliyi kesinlikle tavsiye ederim, cok guzeller. Eminim o kartpostallar da cok guzeldir, merak ettim bir bakiyim alisexpress'e :)

      Sil
  2. https://tr.aliexpress.com/item/30-pcs-pack-Write-A-Letter-For-You-Greeting-Card-Postcard-Birthday-Gift-Card-Set-Message/32688587533.html?spm=2114.13010608.0.112.i0LICi
    https://tr.aliexpress.com/item/30-pcs-pack-Alone-On-The-Road-Greeting-Card-Postcard-Birthday-Gift-Card-Set-Message-Card/32688655099.html?spm=2114.13010608.0.117.i0LICi

    işte linkleri:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok cok tesekkur ederim :) Posta kutulu kartpostallara bayildim, cok guzeller! Gule gule kullan ^-^

      Sil
    2. Ben teşekkür ederim, sevgiler:)

      Sil
  3. Hepsi o kadar güzel ki, hemen açıp siteye göz gezdirmeye başladım. Güle güle kullan! <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim. *-* Iyi alisverisler ^-^

      Sil