23 Kasım 2013

Kitap Alışverişi #11


 Yine bir sahaf günlüğünden merhaba. Kendime kitap almayı yasaklamıştım. Bir süredir internetten almıyordum ama sahafları bunun dışında tutmuş gibi oldum. İnstagram'dan morrje'nin bir fotoğrafı üzerine hiç tahmin etmediğim bana yakın olan Batıkent'te bir sahaf olduğunu söyleyince haftasına bir gidip bakıyım dedim. Morrje ciltsiz ve varlık kitaplarından kitap alınca ciltli pek bir şey yok sanarak gittiğimden az para götürmüştüm. Kredi kartı yetişti imdadıma ama işte insan böyle güzel ciltlileri görünce dayanamıyor. 23 kitapla bitirdim artık bu alışverişi. 


  Varlık Yayınları'ndan geneli 1950 yılı civarında ve John Steinbeck kitapları çok güzeller. Balzac'dan Albay Chabert ise kitabevi sahibinin hediyesi ^^


  Madem kredi kartıyla ödeyeceğim diye aklımda kalan şu güzel kapaklı Vadideki Zambak'ı da alıyım dedim. Diğer Tolstoy'a bir kardeş ve benim için yeni bir yazar daha.


  Uyanış'ın kapağı iyi durumda diye biraz benimle geldi. Charles Dickens'ları da kaçıramazdım tabi ki. 


  Yine bir John Steinbeck daha. Nadir Kitap'ta görmüştüm ama karşıma çıkacğını hiç tahmin etmezdim. Onun yanındaki .1944 basımı Maxsim Gorki'den Çorbacı adlı kitap. Onun yanındaki Sinekli Bakkal, okumuştum ama yine de ciltlisini bulunca aldım. En son ki kitapta Güven Yayınevi'nin ciltleri çok hoşuma gidip diğerleriyle kardeş yapma çabası.


  Victor Hugo, Thomas Hardy, Emile Zola ve yine John Steincbeck. Bu alışveriş genelde John Steinbeck üzerine olmuş gibi oldu. Aslında aldıklarım bu kadardı. 


  Kitabevinin sahibine tam Reşat Nuri Güntekin'i sorarken gözüme ilişip bunlarda sürpriz oldu. 1990 basımı ama bu kapakları çok seviyorum. Çalıkuşu'da vardı asıl isteğim oydu ama kapağı iyi durumda değildi. Bir daha ki sefere artık. 


  Aldığım yer Ankara Batıkent'te Selene Kitabevi eski yeni kitaplar bir arada. Anıt iş merkezinin arka tarafındaki yerde. Kızılay'dan kaçıp gelmiş ve çokta iyi olmuş. Mekan çok çok ferah rahatça bakabilirsiniz buradan da görebilirsiniz. Fiyatları da diğer sahaflara göre ucuz. Aldıklarım 210 tl tuttu ama 500 liralık alışverişle çıkabilecek potansiyel var tabi. 
  Aklımdaki yere de gittikten sonra bir sonraki yazıya adresleri topluca yazacağım.


8 yorum:

  1. Kitaplar nasıl desem, "kitap gibi kitap" gibi duruyor. Sanki her biri şu an ki basımlarından daha büyülü. Ben de en yakın zamanda sahaf ziyareti yapacağım çok özendim. =) Keyifli okumalar. :)

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle öyleler.O yüzden elimde yeni basım kitapları olan birkaç kitabın bu halini görüp almak istiyorum. Yazını bekliyorum o zaman kim bilir nelerle karşılaşacaksın :) Teşekkür ederim ^^

    YanıtlaSil
  3. Akrabadan kalma,aynı baskıyla,Yaprak Dökümü'de bende var.
    Böyle eski basımlara sahip olmak çok güzel bir his :)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Ahh ne güzel, bana hiç kimseden bir kitap kalmadı, çok özeniyorum. Evet çok hoş hissettiriyor hazine gibi :)

    YanıtlaSil
  5. En kısa zamanda Batıkent'e gitmem lazım demek ki=)) Bu arada geçen haftalarda gitmiş olduğunuz Han Kitapevine gittim. Çok güzel kitaplar var ama pahalı satıyor. Güven Kitapevine gittiniz mi? orası çok uygun. ben beğendim.

    YanıtlaSil
  6. Yaa öyle mi bana çok pahalı gelmemişti Han Kitabevi. Güven Sahaf'a asıl pahalıdır diye gitmeyi çok çekiniyordum, Nadir Kitapta biraz pahalı görmüştüm o zaman çekinmeden gidebilirim ^^

    YanıtlaSil
  7. Yok canım Güven ucuza satıyor. Han bana çok pahalı geldi. Almadım değil. 5-6 kitap aldım ama Güven çok iyi kitapları daha uyguna verdi. Bu arada Kuğulu pasajındaki Devri Alem'e gitmeni önerim. Çok ucuz değil ama Han dan uygundur ve en çok çeşit o sahafta var.

    YanıtlaSil
  8. Aldıklarınız güle güle okuyun, Han'a o zaman işim düşünce gideyim :) Çok çook teşekkür ederim, kuğulu'dakine de yolum düştüğümde uğrayım o zaman. Tekrar teşekkürler.

    YanıtlaSil